کاربرد برنامه ریزی آرمانی فازی در مدیریت الگوی کشت محصولات زراعی منتخب استان گلستان( مطالعه موردی شهرستان گرگان)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه پایدار کشاورزی با کاربرد الگوی زراعی
  • کد COI اختصاصی: SAUCM01_070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 670
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آذین ستوده

دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد کشاورزی، دانشگاه پیام نور کرج

غلامرضا یاوری

استادیار گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه پیام نور کرج

رامتین جولایی

استادیار گروه اقتصاد کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

در این مطالعه برنامه ریزی آرمانی فازی در تعیین الگوی بهینه کشت شهرستان گرگان در سه مدل فازی مورد توجه قرار گرفت. آمار و اطلاعات مورد نیاز با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده و از طریق تکمیل 110 پرسش نامه از سطح شهرستان گرگان بدست آمد. اهداف این پژوهش شامل حداکثر سازی سود و دستیابی به خودکفایی با تکیه بر اصول کشاورزی پایدار برای محصولات زراعی شهرستان گرگان می باشد. نتایج تحقیق نشان می دهد که مدل فازی سناریوی یک که آرمان بیشینه سازی سود( افزایش سی درصدی در بازده برنامه ای فعلی) را لحاظ می کند نشان می دهد با 29/62 در صد افزایش در بازده برنامه ای فعلی، مقدار مطلوب این آرمان حاصل نمی شود. مدل فازی سناریوی سه تعاملی بین مدل فازی سناریوی یک و دو به وجود می آورد. در این سناریو هر چند بازده برنامه ای نسبت به مدل فازی سناریوی یک 0/11 درصد کاهش می یابد و هدف خود کفایی در محصول برنج دانه بلند پر محصول نسبت به مدل فازی سناریوی دو نادیده گرفته می شود. اما در مجموع، بازده برنامه ای 29/48 درصد سطح زیر کشت محصولات جو دیم، سویا آبی و گندم دیم به ترتیب 14/94، 715/90 و37/01 درصد نسبت به الگوی فعلی منطقه افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

برنامه ریزی آرمانی فازی، الگوی بهینه کشت، شهرستان گرگان، خودکفایی، بازده برنامه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.