بررسی روش های مرتبه بالای فشرده و طیفی در حل عددی جریان سیال ویسکوالاستیک روی صفحه تخت

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: بیست و دومین کنفرانس سالانه بین المللی مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ISME22_793
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 702
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید اصفهانیان

استاد مهندسی مکانیک، دانشگاه تهران، پژوهشکده سوخت، خودرو و محیط زیست

محمدحسین مرتضوی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مکانیک، دانشگاه تهران

چکیده

از آنجا که بسیاری از سیالات کاربردی و صنعتی مهم غیر نیوتنی هستند و بر خلاف سیالات نیوتنی، در مورد سیالات ویسکوالاستیک پدیده ناپایداری حتی در رینولدزهای بسیار کم نیز مشاهده می شود بررسی این پدیده در سیالات غیر نیوتنی دارای اهمیت کاربردی فراوانی است. بررسی گذرش و پدیده ناپایداری نیاز به حل دقیق جریان پایه و مشتقات آن دارد. روش های مرتبه بالا دارای استهلاک و پراکندگی عددی کم تری هستند و دارای مزیت افزایش دقت در شبکه یکسان نسبت به روش های مرتبه پایین هستند. در این تحقیق، دو روش مرتبه بالای طیفی با چند جمله ای های متعامد چبی شف و اختلاف محدود فشرده مرتبه چهار و دو نقطه ای اویلر مک لورن در حل جریان آرام دو بعدی و تراکم ناپذیر سیال غیر نیوتنی با مدل ویسکوالاستیک مرتبه دوم روی صفحه تخت بکار برده شده است و نتایج این دو روش مورد بررسی و مقایسه قرار گرفته است. در حل این جریان از تقریب لایه مرزی برای ساده کردن معادلات استفاده شده و با استفاده ازمتغیرتشابهی مناسب معادلات حاکم به یک معادله دیفرانسیل معمولی غیر خطی مرتبه چهار تبدیل گردیده است. پس از حل معادله، تاثیر الاستیسیته بر پروفیل سرعت در جهت جریان، ضخامت لایه مرزی و ضریب اصطکاک مورد بررسی قرار گرفت که با زیاد شدن الاستیسیته، ضخامت لایه مرزی افزایش و ضریب اصطکاک کاهش می یابد. چنانچه ضریب الاستیسیته صفر باشد، معادله بلازیوس نیوتنی استخراج می شود که از آن در اعتبار سنجی کد استفاده شده است.

کلیدواژه ها

مدل غیر نیوتنی، ویسکوالاستیک، تقریب لایه مرزی، روش اختلاف محدوده فشرده، روش طیفی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.