پتانسیل یابی و بررسی تمکان استفاده از انرژی خورشیدی در احداث نیروگاه و کاربردهای غیر نیروگاهی در استان خوزستان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: بیست و دومین کنفرانس سالانه بین المللی مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ISME22_596
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1033
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مونا محمدی

اهواز، کارشناس ارشد مهندسی مکانیک، سازمان آب و برق خوزستان، معاونت طرح و توسعه سد و نیروگاه

علیرضا محمدی

مدرس دانشگاه پیام نور واحد آبادان

محمدرضا محمدی

دانشجوی کارشناس ارشد مهندسی مکانیک، دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

انرژی خورشیدی یکی از انواع انرژی های تجدیدپذیر و پاک است که می تواند به دو شکل مفید انرژی الکتریکی و یا گرمایی تبدیل شود. از تشعشعات خورشیدی می توان جهت گرم نمودن سیال برای بکارگیری در ژنراتورهای الکتریکی و تولید برق استفاده نمود و یا با بکارگیری سیستم فتوولتاییک به صورت مستقیم از انرژی خورشید برق تولید نمود. تحقیقات انجام شده در کشورهای دیگر نشان می دهند با وجود هزینه های زیاد راه اندازی نیروگاه های خورشیدی به دلیل حذف هزینه های بهره برداری، هزینه پروژه ای انرژی خورشدی در کوتاه مدت باز خواهد گشت. با توجه به اینکه تعداد روزهای آفتابی در استان خوزستان بیش از 200 روز در سال است (شکل1) پتانسیل بسیار مناسبی در سطح استان برای استفاده از انرژی خورشیدی وجود دارد اما تا کنون از سوی سازمان انرژی های نو و نیز وزارت نیرو تحقیق جدی در زمینه انرژی خورشیدی در سطح استان انجام نشده است. بنابراین جهت آغاز این مطالعات لازم است با بهره گیری از مطالعات قبلی تکنولوژی های نوین بکار گرفته شده در انرژی خورشیدی مانند فناوری نانو بررسی شود و با محاسبه بازده، هزینه استفاده از انرژی خورشیدی جهت احداث نیروگاه و کاربردهای غیرنیروگاهی (سیستم های سرمایش و گرمایش و یا تولید برق در حجم خانگی) محاسبه گردد. پس از آن با پتانسیل یابی و شناسایی مکان های مناسب جهت احداث نیروگاه خورشیدی می توان مکان های مناسب را پیشنهاد داد. با توجه به بار بالای شبکه در استان خوزستان ، استفاده از انرژی خورشیدی به صورت نیروگاه و یا کاربردهای غیرنیروگاهی منجر به کاهش مصرف در شبکه توزیع خواهد شد.

کلیدواژه ها

انرژی خورشیدی، پتانسیل یابی، نیروگاه های خورشیدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.