ارزیابی عددی و تجربی عملکرد دم یک هواپیمای اثر سطح با حضور رفتار جریان موتور پیستونی ملخی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: بیست و دومین کنفرانس سالانه بین المللی مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ISME22_333
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1009
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید شهرام فر

کارشناس ارشد هوافضا، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، پژوهشگر صنایع هواپیماسازی ایران(هسا)

مجتبی دهقان منشادی

استادیار دانشگاه صنعتی مالک اشتر-مجتمع دانشگاهی مکانیک و هوافضا، شاهین شهر

مهرداد بزاززاده

دانشیار دانشگاه صنعتی مالک اشتر-مجتمع دانشگاهی مکانیک و هوافضا، شاهین شهر

مجید لویی پور

کارشناس ارشد مکانیک، صنایع هواپیماسازی ایران(هسا)

چکیده

در بسیاری از وسایل پرنده به خصوص هواپیماهای اثر سطح ملخی، موقعیت ملخ به گونه ای است که جریان سیال روی مجموعه دم، آن را از حالت تقارن خارج می کند و بنابراین ممان هایی تولید خواهد نمود که ممکن است آن را تحت تأثیر قرار دهد. در مورد وسیله پرنده مفروض در این پژوهش ملخ در جلوی دم عمودی و افقی قرار دارد که چرخش آن جریان بر روی دم را از تقارن خارج می نماید که در این پژوهش هدف اصلی بررسی این جریان از لحاظ عددی و تجربی بوده و بنابراین تعیین زاویه صحیح نصب موتور جهت به حداقل رساندن ممان های غیر متقارن مورد نظر می باشد. پس از بدست آمدن زاویه صحیح نصب موتور با نرم افزار عددی رفتار جریان را مورد مطالعه قرار گرفته که با توجه به نتایج عددی و زاویه صحیح نصب موتور θ = -7 deg و φ= -1.5 deg بدست آمد که θ زاویه ی خط تراست ملخ و φ زاویه سمت می باشد. بمنظور بررسی بیشتر آزمایشات آشکارسازی جریان با استفاده از چسباندن الیاف روی هواپیمای واقعی در حالت استاتیک مورد بررسی قرار گرفت و رفتار جریان خروجی از نرم افزار با رفتار جریان تجربی مقایسه گردید که نتایج بدست آمده نشان دهنده ی این بود که بر روی مجموعه دم هواپیما رفتار جریان بر اساس نتایج تست با نتایج عددی تطابق مناسبی داشت.

کلیدواژه ها

هواپیمای اثر سطح، سیستم ملخ موتور، خطوط جریان، شبکه محاسباتی، الیاف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.