تحلیل المان محدوده مهره ی کمری چهارم از ستون فقرات

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: بیست و دومین کنفرانس سالانه بین المللی مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ISME22_325
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1341
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید قدیری

دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)

مرضیه احمدی

دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)

حمیدرضا مهدوی

دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)

عباس خانمحمدی

دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)

چکیده

امروزه با پیشرفت تکنولوژی، آزمایشگاه ها و مراکز تحقیقاتی در حوزه ی بیومکانیک درصدد ایجاد مدل های دقیق و نزدیک به واقعیت برای شبیه سازی رفتارها و تحلیل نیروهای وارد بر اندام های انسان از جمله بخش حساس ستون فقرات کمری می باشند. این بخش شامل پنج مهره، دیسک های بین مهره ای، عضلات و ... می باشد که از بالا به ستون فقرات صدری و از پایین به ستون فقرات خاجی متصل است. نرم افزارهای المان محدوده نقش گسترده ای در تحلیل مسائل مهندسی ایفا می کنند و امروزه در زمینه ی بررسی مسائل مهندسی پزشکی نیز مورد توجه قرار گرفته اند. در این مقاله از نرم افزار المان محدوده آباکوس 6.10 برای تحلیلی استفاده شده است. هدف این مطالعه تعیین تنش ماکزیمم در قسمت بحرانی مهره ی کمری چهارم تحت بارهای کششی، خمشی، و ترکیبی از این دو می باشد. کلیه ی بارها در دو حالت مورد بررسی قرار گرفته اند. در حالت اول کل مهره آیزوتزوپیک فرض شده و در حالت دوم، مدل واقعی مهره با نسبت دادن خواص غیر آیزوتروپیک مختلف به قسمت های بیرونی و اسفنجی و هم چنین خاصیت آیزوتروپیک به قسمت زوائد مورد تحلیل قرار گرفته است. نتایج به دست آمده از بار کششی با نتایج گزارش شده در منابع موجود مقایسه شده و تطابق بسیار خوبی با آن ها دارد. هندسه ی سه بعدی مهره به وسیله نرم افزارهای کتیا واینونتور مدل گردیده و در نرم افزار آباکوس 6.10 تحلیل شده است.

کلیدواژه ها

تنش ماکزیمم، تحلیل المان محدود، مهره ی کمری چهارم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.