اکوتوریسم و افزایش کیفیت در گردشگری مطالعه موردی: جزیره هرمز

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی گردشگری و طبیعت گردی ایران زمین
  • کد COI اختصاصی: CTEI02_413
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1147
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه ضیاءپور

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان، باشگاه پژوهشگران جوان، اصفهان، ایران

سیاوش تیموری

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران

محمود قلعه نوعی

عضو هیات علمی، دانشگاه پردیس اصفهان، ایران

چکیده

مسائل مربوط به کیفیت به گردشگری بیگانه نبوده است. در واقع، گردشگری با کیفیت یکی از مسائل سیاست گردشگری جهانی آینده در نور رشد سریع صنعت گردشگری است که برای تبدیل شدن به یکی از بخش های عمده اقتصادی در سال 2000 و فراتر از آن تبدیل شده است. با توجه به گردشگری با کیفیت توسط سازمان های مختلف دولتی و خصوصی نشان داه شده است در تمام سطوح بین المللی، ملی، منطقه ای و کارآفرینی. با این حال، تعداد فزاینده ای از گردشگران ناراضی نشان می دهد که طرح های اخیر با هدف افزایش کیفیت بهبود گردشگری موثر نبوده اند. این امر منجر به یک سوال از دلایل مشکلات کیفیت در گردشگری، و راههای ممکن برای افزایش کیفیت در گردشگری. برای پاسخ به این پرسش، در این مقاله به بررسی جزیره هرمز به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری و موانعی که گردشگران احساس می کنند توسط پرسشنامه و مصاحبه صورت پذیرفت. گردشگری یکی از مهمترین عوامل مدت ثروت و اشتغال در دنیا معرفی شده است. در این میان، همگام با آگاهی روزافزون نسبت به علوم طبیعی و شناخت محیط زیست در سراسر جهان، گردشگری طبیعی (اکوتوریسم) به عنوان یکی از پرجاذبه ترین شاخه های گردشگری در میان جوامع، جایگاه ویژه ای یافته است که منافع اقتصادی بی شماری را متوجه مردم بومی کشورها می کند. این مقاله به صورت میان رشته ای (معماری، شهرسازی و محیط زیست) به بررسی و معرفی جزیره هرمز به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری ایران که دارای طبیعت بکر و دست نخورده همراه با داشتن انواع گونه های آبزیان، وجود غارها، گنبدهای نمکی، سواحل صخره ای و ... است و بررسی امکاناتی که در جزیره نیاز به آن را احساس می شود، و هدف از این مقاله این است که ضمن شناسایی دلایل مشکلات کیفیت در گردشگری، راهکارهایی را جهت تبدیل این جزیره به جزیره اکوتوریسم (گردشگری طبیعی) با توجه به ظرفیت ها و محدودیت های موجود در آن، از قبیل مکان یابی صحیح مناطق گردشگری، و پیشنهاداتی راجع به نوع گردشگری که در جزیره با توجه به پتانسیل های آن می تواند داشته باشد مانند کوهنوردی، دوچرخه سواری و ... آشنایی افراد با فرهنگ منطقه و آموزش گردشگران که از اصول اساسی اکوتوریسم محسوب می شوند، را پیشنهاد می کند.

کلیدواژه ها

اکوتوریسم، توریسم، کیفیت گردشگری، جزیره هرمز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.