معماری راهکاری برای توسعه توریسم درمانی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی گردشگری و طبیعت گردی ایران زمین
  • کد COI اختصاصی: CTEI02_298
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1275
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید وزیری

استاد دانشگاه علوم و تحقیقات اردبیل

رویا هامونی نیری

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد معماری

چکیده

آب درمانی یکی از شاخه های توریسم درمانی است که از دوره های مکمل درمان های پزشکی و سنتی محسوب می شود. که در میان فیزیوتراپیست ها به عنوان یک تکنیک درمانی به شمار می رود. اما جامعه دانشگاه های ما زمینه ای برای مشاوره افراد جهت یافتن متخصص فیزیوتراپی فراهم نکرده اند. در واقع منبع و مرکز مناسبی برای مشاوره آب درمانی در کشور ما وجود ندارد و خلاء چنین مکانی به شدت احساس می شود. فعالیت های صورت گرفته در ایران در زمینه آبدرمانی به احداث مجتمع هایی با استفاده از آب معمولی محدود می شود و هیچ اقدامی برای استفاده و توسعه آبدرمانی بر روی چشمه های آب گرم معدنی صورت نگرفته است. در حالی که استفاده طبی از آب های معدنی و گرم از زمان های قدیم مورد توجه بشر بوده است. از آن جایی که چشمه های آب معدنی از جمله پدیده هایی است که از نظر جهانگردی همواره مورد توجه قرار گرفته است، منابع آبهای معدنی هر کشور می تواند عامل مهمی در جذب جهانگردان باشد. ایران نیز با داشتن بیش از 320 چشمه آب معدنی می تواند بیشتر از امروز جذب توریست و درآمد کند. در درمان با آب های معدنی، هر دوره ی درمان به طور متوسط سه هفته طول می کشد. این درمان در کنار درمان های دیگر پزشکی در زنجیره بهبودی قرار می گیرد و علاوه بر بهبود آسیب دیدگی جسمانی و بیماری مرتبط با آن، استرس و اضطراب ناشی از وضعیت پیش آمده برای افراد به خصوص ورزشکاران را کاهش می دهد (غفاری، 1387) . بنابراین نیاز به تکمیل دوره درمانی که حداقل سه هفته طول می کشد می تواند در افزایش مدت اقامت توریست در منطقه تاثیر بسیاری داشته باشد. که مستلزم به احداث مجتمعی است که بتوان در آن این خدمات درمانی ، اقامتی و رفاهی را در طول دوره درمان ارایه داد. احداث این مجتمع ها نیاز به علم و برنامه ریزی معماری دارد. تا استانداردهای جهانی در آن ملحوظ شود. و فضاهای مورد نیاز کاربران با توجه به عناصر موثر در درک فضاها شناسایی و طراحی شود. و در این بین با تعامل معماری و پزشکی می توان فضاهایی طراحی کرد و ساخت که نیاز های روحی و جسمی کاربران را تامین کند.

کلیدواژه ها

توریسم درمانی- معماری- آب درمانی(هیدرو تراپی) - گرماب درمانی- آب معدنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.