پرنده نگری و توریسم پرنده در تالاب کویری میقان اراک

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی گردشگری و طبیعت گردی ایران زمین
  • کد COI اختصاصی: CTEI02_258
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 717
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر قدیری

دانشجوی کارشناسی ارشد اکوتوریسم دانشگاه کاشان

چکیده

تالاب ها مفیدترین اکوسیستم های طبیعی هستند که با موری ب وضعیت تالاب های ایران نشان می دهد که بسیاری از آنها در اثر عدم وجود شاخص های مدیریتی، بهره برداری نامعقول، تغییر کاربری و تبدیل زمین های تالابی، شکار و صید غیر قانونی، صدور مجوز های قانونی شکار بیش از حد که باعث انقراض بسیاری از گونه های جانوری شده است. نقش و اهمیت منحصر به فرد تالاب میقان در جلوگیری از گسترش کویر، پذیرش پرندگان بومی و مهاجر، تصفیه و پالایش آب و ذخایر زیستی متنوع از ارزش های زیست محیطی این تالاب می باشد. با برنامه ریزی و اجرای مدیریت بهینه زیست محیطی و بهره گیری از ابزار قدرتمند گردشگری پایدار می توان از این مواهب الهی حفظ و حراست کرد. سابقه حرفه پرنده نگری به 200 سال قبل باز می گردد و از پر طرفدارترین بخش های زیست محیطی برخی از کشورهاست و بالاترین درآمد را دارد. در پرنده نگری متخصصان و علاقه مندان، برای مشاهده پرندگان و نیز مراحل زندگی آنها به محل زندگی پرندگان سفر می کنند. مقاله پیش رو ضمن پرداختن به پتانسیل های گردشگری تالاب میقان، راهکارها و پیشنهاداتی در جهت استفاده، حفظ و توسعه پایدار از این تالاب ارائه می دهد و به نقد و بررسی پرنده نگری در تالاب میقان می پردازد. این پژوهش به روش کتابخانه ای و اسنادی صورت گرفته است.

کلیدواژه ها

تالب میقان- اکوتوریسم- پرنده نگری- توسعه پایدار- اکوسیستم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.