بررسی نقش گردشگری بر اقتصاد روستایی (مطالعه موردی روستای ابوالوفا شهرستان کوهدشت)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین همایش ملی گردشگری و طبیعت گردی ایران زمین
- کد COI اختصاصی: CTEI02_255
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 749
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، گروه جغرافیا، دانشگاه شهید بهشتی، تهران،ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد اقلیم شناسی، گروه جغرافیا، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
دانشجوی کارشناسی جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، گروه جغرافیا، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده
امروزه بسیاری از برنامه ریزی و سیاست گذارانتوسعه از صنعت گردشگری به عنوان رکن اصلی توسعه روستایی یاد می کنند. در این راستا گردشگری روستایی نیز جزئی از صنعت گردشگری به حساب می آید. گردشگری روستایی ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی را تحت شعاع خود قرار داده است و بسیاری از متخصصان امر گردشگری با توجه به سودمندی های فراوانی که برای روستاهای کشور قایل هستند و بر توسعه آن تاکید نموده اند. با این وجود عوامل متعددی برسر راه روند توسعه گردشگری مطرح است. این عوامل را می توان در ابعاد مختلف و در مقیاس های مختلف مشاهده نمود. یکی از این عوامل را می توان جامعه محلی دانست. در این رابطه این تحقیق بدین منظور تدوین شده است که گردشگری چه پیامدهایی بر زندگی روستایی دارد. این تحقیق با محوریت مطالعه دهستان گل گل در شهرستان کوهدشت، دارای جاذبه مذهبی ابوالوفا و بازارچه محلی سعی دارد نقش گردشگری در توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی روستا، عوامل موثر در توسعه گردشگری روستایی، پتانسیل های لازم برای توسعه گردشگری و راهکارهای مناسب برای کمک به توسعه روستای مورد مطالعه از طریق توسعه گردشگری روستایی را مورد بررسی قرار دهد. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل اطلاعات مشخص کرد که، منطقه مورد مطالعه به دلیل داشتن جاذبه های متعدد طبیعی- تاریخی و فرهنگی- و استقبال زیاد گردشگران از جاذبه های منطقه- توان توسعه گردشگری را دارد . با وجود این، از امکانات و خدمات کافی و نیز استراتژی و الگوی مناسبی برای گردشگری روستایی برخوردار نیست.کلیدواژه ها
گردشگری- روستایی- توسعه روستایی- روستای ابوالوفامقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.