ارزیابی اثرات زیست محیطی در مقصدهای گردشگری(مطالعه موردی: منطقه نمونه آبگرم)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی گردشگری و طبیعت گردی ایران زمین
  • کد COI اختصاصی: CTEI02_147
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 740
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پگاه صدق

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

فرهاد مرادی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی و توسعه گردشگری، دانشگاه علامه طباطبائی

چکیده

منطقه نمونه گردشگری آبگرم در استان قزوین، بین روستای چهل چشمه و شهر آبگرم در کیلومتر 45 تاکستان به آوج و دو کیلومتری شرق روستای عباس آباد واقع شده است. منطقه مورد نظر در سمت چپ جاده مسیر تاکستان به آبگرم قرار دارد. محل ایجاد تاسیسات موردنظر در دو سایت رو به دامنه کوه و پشت کوه رو به اراضی کشاورزی واقع شده است. هدف اساسی از ارائه برنامه ارزیابی زیست محیطی در مقصد گردشگری آبگرم، شتاب بخشیدن به هم پیوندسازی فعالیت بخش های مرتبط با گردشگری، کاهش آسیب پذیری منطقه در مقابل شوک های بیرونی، افزایش خوداتکایی، پویایی و نهادینه سازی فرایند توسعه و تقویت جامعه محلی است. ظرفیت تحمل را نیز برای نواحی گردشگری توسعه نیافته و هم نواحی گردشگری که اکنون در حال توسعه هستند و گاه حتی برای مقصدهایی که به مرز اشباع خود رسیده اند یا از آن فراتر رفته اند، می توان تعیین نمود.اغلب مقاصد گردشگری توسعه یافته که با مشکل گسترش بی رویه مواجه هستند به مسئله تعیین ظرفیت تحمل توجه می نمایند. ظرفیت تحمل معمولا براساس جمع کل ظرفیت محاسبه شده ی جاذبه های عمده از قبیل پارک های ملی، اماکن باستانی، مراکز تفریحی و نواحی در حال توسعه تعیین می گردد. در این راستا این مقصد گردشگری به یک برنامه مدیریت و پایش زیست محیطی نیاز دارد تا اینکه در جریان ارزیابی زیست محیطی منطقه، برای اجرای پروژه تصمیم گیری شود و پیامدهای زیست محیطی یک پروژه را پیش بینی کند و آنها را برای ملاحظه و قضاوت در مورد پیش طرح اولیه به صورتی واضح و مختصر پیش روی تصمیم گیرندگان قرار دهد. در مدیریت زیست محیطی مقصد گردشگری پیامدهای ناشی از فعالیت های گردشگری بررسی می شود تا به منمظور جلوگیری از بروز وقایع غیرقابل جبران، اقدامات پیشگیرانه و درملانی انجام پذیرد.

کلیدواژه ها

ارزیابی اثرات زیست محیطی، مقصد گردشگری، برآورد توان محیطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.