ارزیابی نقش حمل و نقل در توسعه گردشگری روستایی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی گردشگری و طبیعت گردی ایران زمین
  • کد COI اختصاصی: CTEI02_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1330
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی کریمی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه تهران

محمد سرایی

مدیر گروه کنترل و تدوین برنامه سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای

اصغر پاشازاده

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه خوارزمی

چکیده

یکی از راهبردهایی که اخیرا در اغلب کشورهای جهان مورد توجه قرار گرفته، توسعه و گسترش گردشگری می باشد. در این زمینه سیاست های حمل و نقل نقش مهمی در مناطق مختلف به ویژه نواحی روستایی ایفا می کنند، در مناطقی که قابلیت دسترسی کمتری به سیستم حمل و نقل دارند، علیرغو برخورداری آنها از جذابیت ها و پتانسیل های طبیعی گردشگری انزوای جغرافیایی به نحو بارزی مشهود بوده و این محرومیت نه تنها به عنوان فقر تعریف می شود، بلکه بخشی از موانع سیاسی و ساختاری در دستیابی به فرصت های اقتصادی و معیشتی نیز محسوب می شود. بنابراین وجود و عدم وجود قابلیت دسترسی به سیستم حمل ونقل روستایی به عنوان یکی از شاخص های توسعه ی پایدار روستایی می تواند اثرات مختلفی بر میزان توسعه گردشگری در این مناطق داشته باشد. در این پژوهش با هدف بررسی اثر محور ارتباطی سنندج - دیواندره بر توسعه و بهبود وضعیت گردشگری روستاهای واقع در حاشیه این محور، بخشی از اطلاعات مورد نیاز از طریق روش اسنادی و کتابخانه ای گردآوری شده و بخش دیگر یه وسیله ی مطالعات میدانی و مراجعه به محدوده ی مورد مطالعه تهیه گردیده است و بدین منظور اقدام به تهیه پرسشنامه و جمع آوری اطلاعات از اهالی روستا و مسئولین این روستاها به صورت تصادفی و طبقه ای گردیده است. یه منظور تایید پایایی پرسشنامه ها نیز از آزمون آماری آلفای کرونباخ (Cronbach’s Alpha) استفاده شده و نهایتا با استفاده از آزمون های آماری SPSS، تی تست مستقل (Independent – Samples T – Test) و من ویتنی(Mann-Whitney) ، داده های جمع آوری شده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج بیانگر آن است که بین افزایش گردشگران ورودی به منطقه و توسعه گردشگری و فاصله از محور ارتباطی سنندج - دیواندره رابطه معکوسی برقرار است و از این لحاظ تفاوت معنی داری بین وضعیت توسعه گردشگری روستاهایی که در حاشیه ی این محور واقع شده اند با روستاهایی که در 10 کیلومتری این محور قرار گرفته اند، وجود دارد.

کلیدواژه ها

توسعه ی پایدار، گردشگری روستایی، حمل و نقل روستایی، محور ارتباطی سنندج - دیواندره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.