بررسی تطبیقی پوشاک اقوام لر و کرد با تاکید بر اهمیت زیبائی شناختی پوشش ایرانی - اسلامی و تاثیرات آن در توسعه گردشگری فرهنگی (مطالعه موردی استان لرستان و کرمانشاه)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی گردشگری و طبیعت گردی ایران زمین
  • کد COI اختصاصی: CTEI02_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4231
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی امرائی

عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر و معاونت آموزشی و پژوهشی دانشگاه علمی کاربردی میراث بیستون کرمانشاه

سجاد دولت شاه

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری - دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر

محسن کرجی

مدیر اداری مالی دانشگاه جامع علمی کاربردی میراث بیستون کرمانشاه

نسترن وکیلی

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی میراث بیستون کرمانشاه

چکیده

اقوام لر و کرد با توجه به قدمت و پیشینه تاریخی و فرهنگی خود از قومیت های قدیمی و اصیل کشور بوده، یکی از بارزترین سمبل فرهنگی و مهمترین و مشخص ترین مظهر قومی و سریع الانتقال ترین نشانه فرهنگی این اقوام (که البته تحت تاثیر عوامل گوناگون از جمله اکولوژی منطقه قرار دارند) پوشاک است که به سرعت تحت تاثیر پدیده های فرهنگ پذیری در بین جوامع گوناگون انسانی قرار می گیرد. این مقاله سعی دارد ضمن معرفی پوشاک قوم لر و کرد با تاکید بر استان های لرستان و کرمانشاه، بررسی ویژگی های مشترک، بررسی نقاط قوت و ضعف ، به بررسی تطبیقی پوشاک این دو قوم از لحاظ زیبایی شناختی در جهت توسعه گردشگری فرهنگی پرداخته و به همراه تحلیل داده ها بر اساس تئوری های منتخب و مربوط بپردازد. در خلال بررسی نیز ضمن ارائه چکیده ای از یافته های پژوهش و راهکارهایی جهت ماندگار ماندن این میراث (پوشاک محلی) در آینده، و ترغیب حال و آیندگان با استفاده از تکنولوژی و فناوری مدرن با لاگو برداری از پوشاک سنتی، ایرانی اسلامی در جهت حفظ و احیا و نیز زنده نگه ذاشتن این فرهنگ بومی و ملی در راستای جذب توریسم فرهنگی پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

لر، کرد، پوشاک، لرستان، کرمانشاه، گردشگری فرهنگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.