ارزیابی استراتژیک قابلیت های توسعه گردشگری و ارائه راهکارهایی جهت ارتقای آن مورد مطالعه: شهر بابلسر

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی گردشگری و طبیعت گردی ایران زمین
  • کد COI اختصاصی: CTEI02_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 621
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهمن احمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران

مهرداد رحمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری،پردیش هنرهای زیبا، دانشگاه تهران

مصطفی توانا

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری،پردیش هنرهای زیبا، دانشگاه تهران

چکیده

امروزه بسیاری از برنامه ریزان و سیاست گذاران توسعه، از گردشگری بعنوان رکن اصلی توسعه پایدار یاد می کنند و در تلاش هستند با شناسایی قابلیت های توسعه گردشگری مناطق و رفع موانع آن سهم بیشتری از عایدات این بخش را نصیب خود سازند. تعیین ارزش های گردشگری و استعدادهای طبیعی منطقه به همراه برنامه ریزی صحیح می تواند منجر به توسعه درآمدهای اقتصادی از طریق گردشگری گردد. در این راستا، شهرهای ساحلی استان مازندران از مقاصد مهم گردشگری کشور می باشند که می تواند با برنامه ریزی اصولی و مناسب و شناسایی توان ها و محدودیت های گردشگری آن، نقش موثری در توسعه این مناطق و در نتیجه توسعه ملی و تنوع بخشی به اقتصاد ملی داشته باشد. بدین ونظور در مقاله حاضر ابتدا با نظر سنجی (به روش دلفی) از بیست تن از متخصصان و کارشناسان امور شهری شهر بابلسر و با فهرست کردن عوامل داخلی و خارجی تاثیر گذار در توسعه یا عدم توسعه گردشگری با استفاده از مدلSWOT، به ارزیابی استراتژیک قابلیت های توسعه گردشگری حوزه بابلسر پرداخته شد. در ادامه با وزن دهی و الویت بندی عوامل مذکور، استراتژی های مناسب ارائه شد. تجزیه و تحلیل های صورت گرفته نشان می دهد که جهت ارتقای قابلیت های گردشگری شهر بابلسر راهکارهای تهیه طرح های ساختاری و استراتژیک توسعه گردشگری، توجه به محیط زیست و حفاظت از آن و ایجاد محیطی پاک برای گردشگران و ایجاد مدیریت یکپارچه گردشگری ساحلی در الویت قرار دارند.

کلیدواژه ها

ارزیابی استراتژیک، قابلیت های توسعه گردشگری، مدلSWOT، استراتژی، بابلسر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.