بررسی تلقیح باکتریایی )لاکتوباسیلوس بوخنری( بر پایداری هوازی سیلاژ سیبزمینی و مقایسه آن با سیلاژ ذرت
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: همایش ملی تغذیه دام و طیور
- کد COI اختصاصی: ANIMALN01_062
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1507
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس
دانشیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس
استاد موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
چکیده
به منظور بررسی اثر افزودن باکتری لاکتوباسیلوس بوخنری بر پایداری هوازی سیلاژ سیبزمینی+کاه خرد شده و مقایسه آن باسیلاژ ذرت، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 1 تیمار و 1 تکرار انجام شد. تیمارها شامل 7( سیلاژ سیب زمینی ) 36 %( وکاه ) 71 %( )شاهد(، 1( سیلاژ شاهد به علاوه باکتری لاکتوباسیلوس بوخنری ، 8( سریلاژ شراهد به علاوه ملاس ) 0%( و باکتری لاکتوباسیلوس بوخنری، و 1( سیلاژ ذرت علوفه ای بود. مواد خام در سیلوهای آزمایشگاهی با ظرفیت 75 کیلوگرم ذخیره و برای مدت 35 روز در دمای اتاق نگهداری گردید. به منظور ارزیابی پایداری هوازی سیلاژpHسیلاژ بلافاصله پس از باز شدن سیلو، وهمچنین به مدت 0 روز متوالی پس از باز کردن ثبت گردید. به علاوه، غلظت نیتروژن آمونیاکی، اسید های چرب فرار و اسیدلاکتیک اندازه گیری شد. سیلاژ سیب زمینی+کاه در مقایسه با سیلاژ ذرت به طور معنی دار حاوی مقدارpHو غلظت نیتروژن آمونیاکی بالاتر، و غلظت کمتری از اسید لاکتیک، اسید استیک، اسید بوتیریک، اسید پروپیونیک و پایداری هوازی بود . تلقیح باکتری بههمراه ملاس به سیلاژ سیب زمینی+کاه باعث افزایش معنی دار غلظت اسید لاکتیک و اسید استیک، و کاهش pHو غلظت نیتروژن آمونیاکی شد. مقدار تغییراتpHطری 0 روز پرس از باز شدن سیلو در تیمار حاوی باکتری و ملاس بطورمعنی داری کمتر بود. بر اساس نتایج به دست آمده، بهمنظور بهبود کیفیت تخمیر و افزایش پایداری هوازی سیلاژ سیب زمینی +کاه پس از باز شدن می توان از افزودنی باکتری لاکتوباسیلوس بوخنری بههمراه ملاس استفاده نمود.کلیدواژه ها
باکتری لاکتوباسیلوس بوخنری، پایداری هوازی سیلاژ، سیبزمینی+کاه، ملاسمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.