ارائه مدل مفهومی سیستم توصیه گر گردشگری مبتن یبر شبکه اجتماعی و با بهره گیری از فناوری وب معنایی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس ملی سیستم های هوشمند ایران
- کد COI اختصاصی: ICS12_138
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2599
نویسندگان
کارشناسی ارشد علوم کامپیوتر سیستم های هوشمند دانشگاه صنعتی امیرکبیر پلی تکنیک(، تهران
استادیار دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر، دانشگاه صنعتی امیرکبیر )پلی تکنیک(، تهران
چکیده
سیستم های توصیه گر، شاخه ای از سیستم های بازیابی وتطبیق اطلاعات می باشند که با شناسایی علاقمندی ها و نیازمندی های کاربر ، به آنها در دستیابی به اطلاعات یا خدمات مورد نظر در میان حجم انبوهی از انتخاب کمک می کنند. عدم وجود داده کافی و پراکندگیداد هها، از جمله چالش های پردازش توصیه برای سیستم های توصیه گر میباشد. سیست مهای توصیه گر اجتماعی، نسل جدیدی از اینسیستم ها می باشند که از شبکه اجتماعی به عنوان بستر مدل سازی کاربر استفاده می کنند تا با استفاده از حجم غنی داده های تعاملی، برخی از چالش ها را مرتفع نمایند. اما با توجه به حجم داده های شبک هاجتماعی، چالش هایی نظیر پردازش در زمان کوتاه و افزا یشدقت توصیه ها در ای نوع سیستم ها مورد بحث می باشد. از این رو، فناوری وب معنایی به عنوان راه حلی با افزودن قابلیت استنتاج معنایی به سیستم می تواند پردازش ها را با خطای کمتر و سرعت بیشتر انجام دهد و در بهبود عملکرد سیستم های توصیه گر اجتماعی موثر واقع گردد.در این پژوهش ابتدا یک مدل مفهومی ابتکاری از سیستم توصیه گر گردشگری مبتنی بر شبکه اجتماعی با بهره گیری از فناوریوب معنایی ارائه می شود. این مدل بر پایه 5 مولفه کلیدی )بستر شبکه اجتماعی، مدل سازی کاربر اجتماعی، تفسیر معنایی، توصیه ترکیبی و بازنمایی چندوجهی اطلاعات( می باشد. سپس راهکارهای توسعه ای مدل مفهومی مورد بحث واقع شده استکلیدواژه ها
سیستم توصیه گر، گردشگری، شبکه اجتماعی، وب معنایی، توصیه ترکیبی، چندوجهی سازمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.