شناسایی محل مردمک چشم در تصاویر کم کیفیت مادون قرمز
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس ملی سیستم های هوشمند ایران
- کد COI اختصاصی: ICS12_019
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 694
نویسندگان
دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، پردیس دانشکد ههای فنی، دانشگاه تهران، تهران
دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، پردیس دانشکد ههای فنی، دانشگاه تهران، تهران
چکیده
تعقیب حرکت چشم دارای کاربردهای فراوان در زمینه های مربوط به طراحی سیستم های هوشمند، پزشکی و روانشناسی می باشد .یکی از مراحل ابتدایی و مهم تعقیب حرکت چشم شناسایی محل مردمک در تصاویر به دست آمده می باشد. در بس یاری از روش هادوربین بر روی کلاهی سوار بوده و در نزدیکی چشم قرار دارد و یا از دوربین بسیار با کیفیت استفاده شده است. در این مقاله روش یبرای شناسایی محل مردمک چشم به کمک دوربین کم کیفیت مادون قرمزی که به کاربر نیز متصل نیست، ارائه شده اس ت. در ا ین روش ابتدا بر اساس مارکرهای شبرنگی ناحیه ی مورد نظر برای چشم شناسایی شده و سپس با پردازش روشنایی نواحی جدا شده،محل مردمک پیدا می شود. با آزمایش این روش بر روی مجموعاً 054 تصویر مختلف از 3 کاربر به طور متوسط نزدیک به 89 درصد مردمک ها به درستی در تصاویر شناسایی شدند. با توجه به نتایج به دست آمده، روش پیشنهادی برای شرایطی ک ه از دوربین کم کیفیت و با فاصله از کاربر استفاده م یگردد، راه حل مناسبی محسوب میشود.کلیدواژه ها
پردازش تصویر، تعقیب حرکت چشم، تصاویر مادون قرمز، مردمک چشم، سیستمهای هوشمندمقالات مرتبط جدید
- تحلیل مقایسه ای معیارهای ارزیابی نظریه ذهن: پل زدن بین شناخت انسانی و مصنوعی
- تولید محتوا با قدرت هوش مصنوعی: تحول بازاریابی دیجیتال
- دوخت تصاویر تهیه شده توسط پهپاد با استفاده از یادگیری عمیق بدون نظارت
- Stitching of drone images using unsupervised deep learning
- بررسی کاربردهایی از منطق فازی در حل مسائل مهندسی عمران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.