طراحی پوشش بتنی تونل انتقال آب گلاب

  • سال انتشار: 1382
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس تونل ایران
  • کد COI اختصاصی: ITC06_40
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2695
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اکبر واحدی

کارشناس ارشد مکانیک سنگ -قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء، موسسه مهندس

پژمان همتی

کارشناس ارشد سازه- قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء، موسسه مهندسین مشا

چکیده

اجرای تونل انتقال آب گلاب به منظور آبرسانی به شهرستان کاشان و توابع آن از محل سد تنظیمی زاینده رود بوده که طول آن 10358 متر، قطر حفاری 65/3 متر و شیب 1 به1000 می باشد. هدف از این تحقیق، تعیین ضخامت بهینه پوشش بتنی و آرماتور مورد نیاز در توده سنگ ضعیف فیلیت است. توده سنگهای تشکیل دهنده مسیر تونل عبارتند از: فیلیت، سنگ آهک، میکا شیست، کنگلومرا، سنگ آذرین و ماسه سنگ. با توجه به تنوع سنگها و افزایش سرعت ساخت تونل، استفاده از یک دستگاه حفار مکانیزه تمام مقطع با سپر مضاعف، 1 پیشنهاد گردیده است. با به کارگیری روش همگرایی _ همجواری بیشترین تغییر شکل در سنگ فیلیت (در حدود 18 سانتیمتر)محاسبه شده و سایر توده سنگها، رفتاری الاستیک دارند. ضمناً به منظور تحلیل دقیقتر رفتار اندرکنشی سنگ و پوشش بتنی، از نرم افزار FLAC استفاده شده است. در سیستم سپری، نصب پوشش بتنی الزاماً پس از حفاری انجام می گیرد. در نتیجه، با توجه به روباره نسبتاً زیاد و ماهیت ضعیف سنگ فیلیت، تنشهای زیادی در داخل پوشش ایجاد شده که برای کنترل و کاهش آن، نیاز به تکنیک بیش حفاری می باشد و ضخامت پوشش از 60 سانتیمتر به 20 سانتیمتر با حداقل ردیفهای آرماتورگذاری کاهش پیدا می نماید

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.