ارائه یک روش جدید کاهش نویز در تصاویر با استفاده از منطق فازی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بازشناسی الگو و پردازش تصویر ایران
  • کد COI اختصاصی: IPRIA01_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1890
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا نقش

نویسنده اول ، هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد ، دانشکده برق

سیدامین اتابک

نویسنده دوم ، کارشناسی برق مخابرات ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

چکیده

این مقاله به بررسی روش های کاهش نویز در تصاویر ب ا استفاده ازمنطق فازی می پرداز د . نویز یک عامل ناخواسته د ر تصاوی ر می باشد که همواره سعی در کاهش و حذف آن از تصاویر را داریم . فیلترهای استاندارد پردازش تصویراز مشکلات زیادی برخوردارند مثلاً فیلتر میانگین بر روی تمام پیکسل های تصویرعمل می کند و تمام آنها را ترمیم می کند و توجه به بود یا نبود نویز ندارد . از این روفیلتر های هوشمند فازی به گونه ای طراحی شده اند که در جایی که نویز وجود دارد با شدت بیشتر به اصلاح می پردازند و مکان هایی هم که فاقد نویز هستند هیچ تغییری نمی کنند . در این مقاله مروری بر فیلترهای فازی حذف نویز و ارائه یکروش جدید کاهش نویز در تصاویر با استفاده از منطق فازی می پردازیم . در این روش ابتدا توسط یک سیستم کنترل فازی که دو ورودی مینیمم تفاضلات هرپیکسل از پنجره با پیکسل مرکزی و تعداد پیکسل های مشابه پیکسل مرکزی دارد بررسی می کنیم که آیا یک پیکسل نویزی است یا نه و یک درجه عضویت به هرپیکسل اختصاص می دهیم . سپس در مرحله بعد در یک سیستم کنترل فازی دیگر با توجه به درجه عضویت نویزی بودن پیکسل که در مرحله قبل بدست آمد و اختلاف پیکسل با پیکسل های همسایه به هر پیکسل همسایگی آن یک وزن اختصاص میدهیم . سیستم هر دو کنترل کننده فازی از نوع ممدانی می باشد . با ضرب مقدار هر پیکسل موجود در پنجره در درجه عضویت خودکه د ر سیستم کنتر ل فازی دوم بدست آمد و میانگین گیری ، مقدار جدید پیکسل مرکزی پنجره بدست می آید

کلیدواژه ها

پردازش تصویر ، کاهش نویز ، منطق فازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.