اثر مصرف کودهای نیتروژن، فسفر و پتاسیم بر عملکرد دانه و شاخصهای برداشت گیاه باقلا Vicia faba L. در رشت

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,649

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PULSES05_165

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1393

چکیده مقاله:

جهت تعیین مقادیر مناسب مصرف کودهای نیتروژن، فسفر و پتاسیم بر عملکرد دانه و اثر آن بر شاخصهای برداشت گیاه باقلا،آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار طی دو سال زراعی89-91 در ایستگاه تحقیقاتی مؤسسه تحقیقات برنج کشور در رشت اجرا گردید. در این آزمایش سه فاکتور شامل سه میزان مصرف 46و69و92 کیلوگرم نیتروژن درهکتار دومیزان 48و96 کیلوگرم فسفر در هکتار و سه میزان50و75و100کیلوگرم پتاسیم در هکتار منظور شدند. علاوه بر آن یک تیمار بدون مصرف کود نیز در نظر گرفته شد. نتایج بیانگر آن بود که تیمارهای مصرف کود در مقایسه با تیمار شاهد موجب افزایش عملکرد دانه، غلاف و بیولوژیک در گیاه باقلا شده و از نظر شاخصهای برداشت نیز موجب افزایش شاخص برداشت پروتئین و فسفر گردیدند. بین تیمارهای نیتروژن کاربرد 66 کیلوگرم در هکتار بیشترین شاخصهای برداشت را بهدست آورد. بالاترین میزان پروتئین دانه نیز از تیمار 62 کیلوگرم نیتروژن در هکتار32/10 درصد96 کیلوگرم فسفردرهکتار 30.63درصدو100کیلوگرم پتاسیم درهکتار 30/86 درصد( به دست آمد. در بین مقادیر نیتروژن، بیشترین عملکرد دانهغلاف و بیولوژیک از مصرف 62 کیلوگرم در هکتار، بین تیمارهای مصرف فسفر، از تیمار 66 کیلوگرم در هکتار و بین تیمارهای پتاسیم، از مصرف 600 کیلوگرم پتاسیم در هکتار به دست آمدند. لذا، مصرف این مقادیر از کودهای نیتروژن، فسفر و پتاسیم جهت کشت باقلا در منطقه رشت قابل توصیه میباشد

نویسندگان

محمد ربیعی

پژوهشگرموسسه تحقیقات برنج کشور، رشت

مهرداد جیلانی

کارشناس ارشدموسسه تحقیقات برنج کشور، رشت

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :