مقایسه ارقام مختلف گندم در پاسخ به سطوح شوری

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی تنش شوری در گیاهان و راهکارهای توسعه کشاورزی در شرایط شور
  • کد COI اختصاصی: SPDSA01_104
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1061
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بی بی الهه موسوی فر

گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

مرتضی گلدانی

گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

احمد نظامی

گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

به منظور معرفی ارقام مقاوم به شوری و استفاده از آنها در برنامههای به نژادی، تنوع ژنتیکی مقاومت به تنش در 01 رقم گندم طی آزمایشی بررسی گردید. این مطالعه با 01 رقم )سایونز، ارگ، بم، پیشتاز، الوند، کاسکوژن، بهار، پارس، پیشگام و سیوند( در 6 سطح شوری0و3و5و7و9دسی زیمنس بر متر کلرید سدیم( به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشکدهی کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در سال 92-1391اجراشد صفات ارتفاع بوته، وزن خشک و حجم ریشه، تعداد پنجه، طول سنبله، تعداد سنبله، تعداد سنبلچه، تعداد دانه در سنبله، وزندانه در بوته اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که با افزایش تنش شوری کلیه صفات اندازهگیری شده در بوته به طور معنیداری کاهش یافت. در بین ارقام نیز رقم کاسکوژن بیشترین ارتفاع بوته، وزن خشک و حجم ریشه و تعداد دانه و وزن دانه در بوته رادارا بود. در مجموع چنین به نظر میرسد که رقم کاسکوژن نسبت به دیگر ارقام برای رشد در شرایط آب و خاک شور مناسبتر باشد

کلیدواژه ها

تنش شوری، رقم، خصوصیات مورفولوژیک، عملکرد و اجزای عملکرد دانه، گندم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.