اثر بکارگیری کود آمینول فورته و سلنات سدیم بر گیاه جعفری تحت شرایط شوری

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی تنش شوری در گیاهان و راهکارهای توسعه کشاورزی در شرایط شور
  • کد COI اختصاصی: SPDSA01_087
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1208
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مرادی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار

زهرا اوراقی اردبیلی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار

علی رضا لادن مقدم

دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار

چکیده

این تحقیق بمنظور ارزیابی اثرات القا شده توسط کود ازته Aminol-forteو سلنیوم بر گیاه جعفری تحت شرایط شوری انجام شد. سلنیوم در 4 غلظت0و25و50و100 mgl-1 و اسید امینه در 2 غلظت 0و2 mlL-1 به صورت اسپری بکارگرفته شد. بکارگیری این تیمارها منجر به القا تغییر در برگ شد. بیشترین مقدار فنل در نمونه های تیمار شده باSe50وSe50-AA دیده شد. بکارگیری تیمارهای فوق منجر به تغییر معنی دار میزان آنزیم پلی فنول اکسیداز نشد. بیشترین مقدار فعالیت آنزیم پراکسیداز در نمونه های تیمار شده باSe50-AAدیده شد. بکارگیری تیمارهای مختلف سلنیوم، اسید آمینه و سلنیوم با اسید آمینه منجر به تغییر در میزان آنزیم palشد. بیشترین مقدار آنزیمpalدر نمونه های تیمار شده باSe50-AAدیده شد. مقادیر افزایش یافته آنزیمهای پراکسیداز، پلی فنول اکسیداز و فنیل آلانین آمونیالیاز همچنین مقدار فنل مشاهده شده در این تحقیق در اثر بکارگیری تیمارهای سلنیوم/کود ازتی، این مسئله را پیشنهاد می کند که بکارگیری برگی اسید آمینه و سلنیوم دارای اثرات قابل توجهی بر متابولیسم گیاه بوده و می توانند موجب تغییر پاسخ گیاه جعفری به شوری شود

کلیدواژه ها

تغذیه برگی، معدنی، آلی، اسید امینه، امینول فورته، شوری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.