بررسی اثر تاریخ کاشت و قارچ مایکوریزا بر برخی خصوصیات فیزیولوژیکی سه رقم رازیانه در شرایط آب و هوایی دامغان
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: همایش ملی محیط زیست و تولیدات گیاهی
- کد COI اختصاصی: NCEPP01_356
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 552
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، دامغان، ایران
گروه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، دامغان، ایران
گروه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، دامغان، ایران
گروه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، دامغان، ایران
چکیده
به منظور بررسی اثر تاریخ کاشت رازیانه رقم های (یکتا، وحشی، برزک که دو رقم یکتا و وحشی اصلاح شده و رقم برزک محلی دامغان می باشد) که این رقم ها تحت تاثیر کودهای زیستی قارچ مایکوریزا (تلقیح و عدم تلقیح) قرار گرفتند. این تحقیق در قالب طرح بلوکهای کاملا تصادفی در غالب آزمایش اسپیلت- اسپیلت بلوک با سه تکرار در زمانهای کاشت 15 اسفند، 15 فروردین، 15 اردیبهشت در سال زراعی 90-89 در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان مورد بررسی قرار گرفت انجام شد سپس بر روی رقم های مذکور: شاخص برداشت، عملکرد، تعداد گل آذین، تعداد شاخه های جانبی که به گل آذین ختم می شوند مورد بررسی قرار گرفت. طبق نتایج حاصله بذور کشت شده در تاریخ 15 فروردین، از سرعت جوانه زنی و رشد و مراحل نموی سریع تری برخوردار بودند. بیشترین تعداد گل آذین در بوته از گیاهانی بدس ت آمد که در تاریخ 15 فروردین ماه کشت شدند. نتایج هم چنین نشان می دهد که بین تلقیح و عدم تلقیح قارچ مایکوریزا از نظر تاثیر بر شاخص برداشت، تعداد گل آذین، عملکرد، تعداد شاخه های جانبی که به گل آذین ختم می شوند در سطح 0/05 و درصد کلونیزاسیون در سطح 0/01 اختلاف معنی داری وجود داشت و بیشترین درصد فاکتورهای ذکر شده در تاریخ کاشت 15 فروردین و در تلقیح با قارچ مایکوریزا حاصل شد. با توجه به اینکه حداکثر عملکرد دانه و تعداد گل آذین از گیاهان کشت شده در تاریخ 15 فروردین بدست آمد. بنابراین مناسب ترین زمان برای کاشت رازیانه در محل تحقیق 15 فروردین توصیه می شود.کلیدواژه ها
گیاه دارویی رازیانه، تیره چتریان، تاریخ کاشت، عملکرد، شاخص برداشت، تعداد گل آذینمقالات مرتبط جدید
- تاثیرات گسترش شهری بر تنوع زیستی در شهر
- Extraction And Sequencing of NPF Gene In Lotus Plant, InOrder To Prevent Alzheimer's Disease
- Extraction And Sequencing of NPF Gene In Lotus Plant, In Order To Prevent Alzheimer's Disease
- Chemical composition of the essential oils isolated from Phlomis olivieri Benth (Lamiaceae) in Hamedan province
- The essential oil compositions of fresh and air-dried flowers of Rosa damascena
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.