بررسی تاثیر تنش خشکی و سلنیوم بر عملکرد، اجزا عملکرد و برخی صفات فیزیولوژیکی و مورفولوژیکی در ژنوتیپهای مختلف سورگوم دانه ای

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 459

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCEPP01_336

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1393

چکیده مقاله:

این پژوهش به منظور بررسی تاثیرسلنیوم بر برخی از شاخص های مقاومت به خشکی وروابط آنها با عملکرد نهایی سورگوم دانه ای در تعدادی از ژنوتیپها انجام گرفت . تحقیق بصورت طرح آماری کرت های دو بار خرد شده در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار اجرا شد . آبیاری بعنوان فاکتوراصلی در دو سطح شامل آبیاری کامل و قطع آبیاری در مرحله گلدهی ، مصرف و عدم مصرف سلنیوم بعنوان فاکتور فرعی و ارقام سورگوم دانه ای به عنوان فاکتور فرعی فرعی درچهار سطح (کیمیا ،پیام ، سپیده KGS17) در نظر گرفته شدند. تنش خشکی سبب افزایش فعالیت آنزیم های سوپراکسیددیسموتاز گردید. و شاخص سطح برگ ،شاخص برداشت ،ارتفاع بوته، وزن هزار دانه، وزن خشک کل، میزان آب نسبی برگ و پایداری غشاء به طور معنی داری کاهش یافت . همچنین در بین ارقام سورگوم دانه ای و مصرف و عدم مصرف سلنیوم تفاوت معنی داری مشاهده نگردید . برترین تیمار از نظر عملکرد دانه رقم سپیده با میانگین 2554/49 کیلوگرم در هکتاردر سطح آبیاری شاهد و مصرف سلنیوم می باشد .

نویسندگان

علیرضا زمانی نوری

دانشگاه آزاد اسلامی، گروه فنی ومهندسی ، ساوه ، ایران

جعفر مهدی نژاد

دانشگاه آزاد اسلامی، گروه زراعت ، ساوه ، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :