اثرات سه سویه میکوریزا بر رشد و توانایی جذب مواد غذایی کرچک
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: همایش ملی محیط زیست و تولیدات گیاهی
- کد COI اختصاصی: NCEPP01_261
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 576
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، گروه زراعت، ساوه، ایران
چکیده
در این تحقیق اثر سه سویه میکوریزا بر خصوصیات رشدی، غلظت و محتوای عناصر غذایی گیاه کرچک در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در شرایط گلخانه ای مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای آزمایش تلقیح کرچک با سه سویه میکوریزا شامل G. mossea, Glomus interaradises و G. fasiculatum و عدم تلقیح گیاهان یا شاهد بود. نتایج نشان داد همزیستی گیاه با میکوریزا سبب افزایش وزن خشک بوته و ارتفاع گیاه نسبت به گیاهان تلقیح نشده گردید اما بر تعداد برگ گیاه بی تاثیر بود. همچنین تلقیح میکوریزایی سبب افزایش غلظت و محتوای عناصر روی و فسفر گیاهان تلقیح شده نسبت به گیاهان تلقیح نشده گردد که دلیلی بر بهبود جذب عناصر غذایی در گیاهان آلوده شده به میکوریزا می باشد. در مجموع کرچک به سویه های G. mossae, G.interaradicae پاسخ بهتری نسبت به سویه G. fasiculatum نشان داد که می توان بیان کرد سویه های G mossae و G. interaradicaمی توانند به عنوان کود بیولوژیک برای کرچک مورد استفاده قرار بگیرندکلیدواژه ها
میکوریزا، کرچک، محتوای عناصرمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.