بررسی اثر حشره کشی پنج اسانس گیاهی روی شته مومی کلم Brevicoryne brassica L. (Hom.: Aphididae)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: همایش ملی محیط زیست و تولیدات گیاهی
  • کد COI اختصاصی: NCEPP01_225
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 750
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامحسین حسن شاهی

دانشگاه شاهد، دانشکده علوم کشاورزی، گروه گیاهپزشکی، تهران، ایران

فاطمه جهان

حبیب عباسی پور

چکیده

استفاده از سموم شیمیایی یکی از روش های اولیه در کنترل شته ها در مزارع می باشد ولی به دلیل خاصیت تجمعی در نسوج موجودات زنده، آثار سوئی بر سلامتی محیط زیست و پستانداران به خصوص انسان ایجاد می کنند. بنابراین می توان با جایگزین کردن حشره کش های گیاهی که ماندگاری کمتری در محیط دارند از بروز اثرات زیان آور سموم شیمیایی تا حد زیادی جلوگیری کرد. در این تحقیق اثر حشره کشی پنج اسانس گیاهی روی شته مومی کلم در شرایط آزمایشگاهی و دمای ثابت C 5 ± 25 و رطوبت نسبی 65±5 درصد مورد مطالعه قرار گرفت. مرگ و میر در شش غلظت مختلف 0/71 تا 44/12 میکرو لیتر بر لیتر هوا در فاصله زمانی 24 ساعت در شش تکرار مورد ارزیابی قرار گرفت. میزان مرگ و میر در بالاترین غلظت برای اسانس پرتغال 100 درصد ثبت شد میزان مرگ و میر در کمترین غلظت برای اسانس دارچین 1/6 درصد ثبت شد. نتایج این بررسی نشان داد که با افزایش غلظت و زمان، میزان مرگ و میر افزایش می یابد. این نتایج نشان می دهد اسانس ترخون 6.25 = (LC50 μL/L air در مقایسه با سایر اسانس ها اثر حشره کشی بیشتری روی شته مومی کلم B. brassicae دارد. در نتیجه این اسانس می تواند به عنوان ترکیب مناسب برای کنترل شته مومی کلم در مدیریت تلفیقی آفت استفاده شود

کلیدواژه ها

سمیت تنفسی، اسانس گیاه ، شته مومی کلم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.