بررسی اثر قارچ عامل پژمردگی ورتیسیلیومی ،Verticillium dahliae ، بر فعالیت کمی بتا-گلوکانازها در ریشه ارقام زیتون
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: همایش ملی محیط زیست و تولیدات گیاهی
- کد COI اختصاصی: NCEPP01_154
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 442
نویسندگان
دانشگاه شاهد، گروه گیاهپزشکی، تهران، ایران
چکیده
قارچ عامل پژمردگی ، Verticillium dahliae از مهمترین عوامل بیمارگر در بسیاری از محصولات از جمله زیتون می باشند. در این آزمایش قارچ V. Dahliae از باغ های زیتون آلوده منطقه گرگان جداسازی شده و بعد از شناسایی گونه، قارچ روی محیط PDA تکثیر گردید. نهال های یکساله زیتون رقم زرد، روغنی، کرونیکی و مانزانیلا در بستری از خاک لومی شنی استریل به میزان 2000 گرم کشت شدند. آزمایش بر اساس طرح کاملاً تصادفی در 12 تیمار و پنج تکرار به صورت ذیل طراحی گردید: شاهد، قارچ در سه سطح (صفر، 5 و 10 میکرواسکلروت) و رقم در چهار سطح. میزان فعالیت کمی بتا- گلوکانازها با استفاده از بافر کربوکسی متیل سلولز ومیکرولیتر معرف دی نیتروسالیسیلیک اسید، بر حسب تغییر جذب مخلوط واکنش در 515 نانومتر در دقیقه در میلی گرم پروتئین، در مراحل زمانی 1, 10, 20 و 30 روز پس از مایه زنی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که میزان فعالیت آنزیم بتا- گلوکانازها در نهال های ارقام مختلف دارای 10 میکرواسکلروت در 20 روز پس از مایه زنی و در مورد نهال های دارای 5 میکرواسکلروت در 30 روز پس از مایه زنی به ماکزیمم مقدار خود رسیده است.بیشترین فعالیت این آنزیم به ترتیب در نهال های ارقام کرونیکی، روغنی، مانزانیلا و زرد بوده است 0/05 > p.کلیدواژه ها
زیتون، خاک، قارچ، پژمردگیمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.