معرفی و مقایسه روش های اندازه گیری و سنجش فلزات سنگین

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی آلاینده های کشاورزی و سلامت غذایی، چالشها و راهکارها
  • کد COI اختصاصی: ACFS01_177
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2826
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد ولایت زاده

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران

مهدی بی ریا

دانشجوی کارشناسی ارشد تکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان، اهواز، ایران

چکیده

در جدول تناوبی، عناصری که چگالی بیش از 5 کیلوگرم بر متر مکعب داشته باشند، جزء فلزات سنگین محسوب می شوند. در جدول تناوبی به آن تعداد از عناصر که وزن اتمی بالایی داشته و در درجهحرارت اتاق خاصیت فلزی دارند فلز سنگین اطلاق می شود. با توجه به اینکه فلزات سنگین از جمله آلاینده های زیست محیطی هستند که مواجهه انسان با آنان از طریق آب و مواد غذایی مسمومیت های مزمن وبعضاً حاد خطرناکی را ایجاد می کند، لذا شناسایی و اندازه گیری مقادیر آنها در آب و مواد غذایی حائز اهمیت بالایی می باشد. روش های متعددی برای شناسایی و تعیین مقدار فلزات سنگین وجود دارد که دراین رابطه می توان به جذب اتمی، نشر اتمی، کروماتوگرافی، ولتامتری، پولاروگرافی اشاره نمود. در این مقاله سعی بر آن است تا روش های سنجش فلزات سنگین جهت استفاده پژوهشگران و دانشجویان این زمینه علمی ارائه گردد

کلیدواژه ها

فلزات سنگین ، آلودگی ، سمیت ، محیط زیست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.