نگرشها و رفتارهای کشاورزان گوجه کار استان بوشهر در رابطه با کاربرد سموم شیمیایی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی آلاینده های کشاورزی و سلامت غذایی، چالشها و راهکارها
- کد COI اختصاصی: ACFS01_118
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 643
نویسندگان
استادیار گروه ترویج و آمورش کشاورزی دانشگاه رامین خوزستان
کارشناس ارشد باغبانی
دانشیار موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهادکشاورزی
چکیده
استفاده از سموم شیمیایی در کشاورزی منجر به بروز تأثیراتی بر محیط زیست و سلامت موجودات زنده شده است. این اثرات منفی زیست محیطی به علت استفاده غیر صحیح سموم شیمیایی توسط کشاورزانمی باشد. هدف این مقاله بررسی نگرش ها و رفتارهای کشاورزان گوجه کار استان بوشهر در رابطه با کاربرد سموم شیمیایی می باشد. برای دستیابی به این هدف، این مطالعه از مدل اعتقادات سلامت برای پیش بینینیت کشاورزان در رابطه با استفاده صحیح سموم در بین کشاورزان بوشهر استفاده کرده است . که به روش نمونه گیری چند مرحله ای تصادفی سادهn=150انتخاب گردیدند. که 18 درصد آنها هرگز به مدرسه نرفته اند. یافته ها نشان داد، که مدل اعتقادات سلامت ابزار مناسبی برای تعیین نگرش افراد می باشد. همچنین رگرسیون سلسله مراتبی نشان داد، سه متغیر تشویق به عمل، شدت دریافت شده و خود کارمدیمی توانند حدود 39 درصد تغییرات در نیت کشاورزان را پیش بینی می نمایند. بنابراین کشاورزانی که تشویق های بیشتری در راستای کاربرد صحیح سموم دریافت نموده اند، خطر سموم شیمیایی را زیاد تخمینمی زنند و همچنین احساس خودکارامدی کمتری دارند، نیت بشتری برای کاربرد صحیح سموم دارند اما کسانی که بدون هیچ کنترلی سموم استفاده کرده اند علت آن را عدم آگاهی از دیگر راه های حفاظتمحصول عنوان کرده اند . نتایج نشان می دهد که برنامه های آموزشی در مو رد استفاده صحیح تر از آفت کش ها و معرفی مدیریت تلفیقی آفات جهت کاهش اثرات منفی آفت کش ها برای کشاورزان لازم و ضروری می باشد.کلیدواژه ها
سموم شیمیای ، نگرش ، مدل اعتقادات سلامت ، بوشهرمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.