بررسی اثر کلونیزاسیون میکوریزا بر جذب آهن گیاه شبدر برسیم در سطوح مختلف فسفر و تنش شوری خاک

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی آلاینده های کشاورزی و سلامت غذایی، چالشها و راهکارها
  • کد COI اختصاصی: ACFS01_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 676
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن کلهر

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم خاکدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

حبیب اله نادیان

دانشیاردانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

بیژن خلیل مقدم

استاریار و دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

چکیده

آهن عنصری ضروی برای رشد گیاهان است. این آزمایش به صورت گلدانی و در گلخانه دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان انجام خواهد شد. تیمارهای این آزمایش شامل 6 سطح فسفر0و4و8و12و20و40برحسب میلیگرم برکیلوگرم، در این آزمایش از کود پتاسیم منو فسفات به صورت محلول استفاده شد، 2سطح مایکوریزا (حضور و عدم حضور مایکوریزا)، 2 سطح شوری (با شوری متوسط و بدون شوری) و 4 تکرار، که جمعا 96 واحد آزمایشی (گلدان) نیاز خواهد بود. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی انجام خواهد شد. میزان جذب آهن با همزیستی میکوریزا اثر منفی داشته، و قارچ میکوریزا باعثکاهش جذب آهن خاک میشود. همچنین با افزایش میزان فسفر خاک میزان جذب آهن در خاک را کاهش میدهد. کلونیزاسیون میکوریزا با سطوح فسفر و تنش شوری اثر متقابل معنی داری داشتند. بیشترین میزانجذب آهن در تیمار شاهد و کمترین میزان جذب آهن در سطح فسفر 40 میلی گرم در کیلوگرم میباشد. نتایج تحقیقات نشان داده است که، اثرهای متقابل فسفر و آهن تابع عوامل متعددی از جمله رقم گیاه کشت شدهpH ریزوسفر و وضعیت محیط ریشه میباشد، و با کاهش جذب فسفر، غلظت آهن شاخساره نیزکاهش مییابد

کلیدواژه ها

آهن ، فسفر ، میکوریزا و شوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.