متروضرورتی برای توسعه پایدارشهرتبریز

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه پایدار شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCAU01_2441
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 592
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایوب شه منظری

دانشجوی کارشناسی ارشدتکنولوژی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد جلفا

چکیده

انقلاب صنعتی همانند همه ی جنبه های دیگر زندگی انسان بر شهرها تأثیر گذاشت، پیشرفتهای عظیم تکنولوژی استخراج نفت و سایر ذخایر زیرزمینی نیز استفاده هر چه بیشتر این منابع تجدید ناپذیر را فراهم آورد و با وجود منابع سوختی فراوان در دسترس، تامین نیازهای انرژی، حمل و نقل و گرمایشی به راحتی میسر شد. اما ورود اتومبیل و دیگر انواع وسایل حمل ونقل که از سوخت های فسیلی استفاده می کردند، موجب تولید گازهایی شد که محیط زیست انسانی را آلوده می کرد. دهه 70 میلادی را می توان دهه آگاهی یافتن از بحرانهای زیست محیطی نامید که عکس العملهایی را در دنیا ایجاد نمود که توسعه پایدار یکی از آنهاست. توسعه پایداردر حقیقت پاسخی برای مقابله با این اثرات منفی رشد و توسعه ی بدون محدودیت و لجام گسیخته بود که بعد از انقلاب صنعتی به وقوع پیوست. امروزه گازهای مخرب حاصل از احتراق سوخت های فسیلی انسان را وادار کرده است، با حفظ روند رشد اقتصادی و تداوم گسترش زندگی شهری چار های بیندیشد. به ویژه در شهرها که کانون های اصلی تولید گازهای مخرب محیطزیست هستند، برای کاهش سوخت های فسیلی به انواع وسایل حمل ونقل که نیاز به سوخت فسیلی نداشته باشند روی آورد و از جریان برق و نیروی محرکه ی سالم استفاده کند. امیدست با کشف و جایگزینی سوخت های پاک در آینده ی نزدیک با امکانات فعلی فناوری بتوان وسایل حمل ونقل پاک را جایگزین وسایل حمل ونقل موجود نمود. توجه اصلی این تحقیق به سمت سیستم حمل ونقل عمومی به ویژه مترو است که سهم آن در انتقال مسافر و سرعت جابه جایی به عنوان گزینه ی برتر فعلی در شهرهای بزرگ شناخته شده است ازاین رو پیشنهاد می شود که با گسترش خطوط مترو و تعداد واگن های آن به افزایش نقش ای ن وسیله ی حمل ونقل پاک در جاب هجایی جمعیت شهر تبریز توجه ویژه ای مبذول گردد تا به مرور زمان نیاز شهروندان را به وسایل حمل ونقل آلوده کننده ی هوا و صدا کاهش دهد.

کلیدواژه ها

توسعه پایدار ، حمل و نقل پایدار ، مترو ، تبریز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.