بومی سازی بدنه معابرشهری گامی درراستای معماری وشهرسازی پایدارمطالعه موردی معابرشهریزد
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه پایدار شهری
- کد COI اختصاصی: ICCAU01_2287
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 676
نویسندگان
دکتری معماری عضو هیئت علمی استادیاردانشکده هنرومعماری دانشگاه یزد
کارشناس ارشدطراحی شهری دانشگاه یزد
چکیده
یکی از محوریترین مباحث مطرح در توسعه شهری پایدار، ارتقاء کیفیت زندگی اجتماعی انسانهاست که بخش اعظم آن در فضاهای عمومی شهری رخ میدهد. همچنین جایگاه خیابان به عنوان مهمترین فضای عمومی یک شهر و نقش جدارههای شهری در کیفیت فضایی خیابانها غیرقابل انکار است. لذا تدوین سازوکاری جهت ساماندهی جدارههای شهری در راستای تحقق توسعه شهری پایدار، لازم و ضروری است. از طرفی به نظر میرسد اصول معماری و شهرسازی بومی، حائز ارتباط تنگاتنگی با مبانی توسعه شهری پایدار باشد. از این رو در مقاله حاضر، نخست به منظور بازشناسی مفهوم پایداری در معماری و شهرسازی بومی، از طریق مطالعه اکتشافی به تبیین مبانی معماری و شهرسازی پایدار و بررسی تطبیقی آن با اصول معماری و شهرسازی بومی پرداخته میشود. سپس کاربست رهیافتهای برخاسته از معماری و شهرسازی بومی در بدنهسازی معابر شهری، در قالب راهبردها و سیاستهایی تدوین شده و مصادیق موجود در معابر شهر یزد به عنوان گواه این رهیافتها مطرح میگردد. اهم نتایج حاصل از این مقاله حاکی از آن است که بومیسازی، اولین قدم در تحقق پایداری و مقدمهای بر آن میباشد. بهعلاوه، بومیسازی دارای ابعاد مختلف اقلیمی، فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی است که تدقیق هر یک از آنها در امر بدنهسازی معابر شهری، راهکارهای مناسبی را به دنبال داردکلیدواژه ها
توسعه شهری پایدار ، بومی سازی ، بدنه سازی معابرشهری ، معابرشهریزدمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهکارهای مقاومسازی سازه های شهری در برابر زلزله و فرونشست زمین
- راهکارهای نوین برای کاهش هزینههای اجرایی و افزایش کارایی در شهرداری ها
- مدیریت و بهروزرسانی بانک های اطلاعات مکانی شهری با GIS در شهرداریها
- پایش سلامت پلها و سازه های شهری با سنسورهای IoT
- کاربرد زنجیره ارزش مکانی در شناسایی و اولویت بندی فرصت های سرمایه گذاری شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.