برنامه ریزی توسعه پایدارگردشگری براساس ارزیابی اقلیم وسنجش ظرفیت پذیرش گردشگری نمونه موردی بجنورد

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه پایدار شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCAU01_2229
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 615
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرجس خرسند

کارشناس ارشدبرنامه ریزی شهری ومنطقه ای مدرس موسسه آموزش عالی اشراق بجنورد

یاسر طالبی

دانشجوی کارشناسی مهندسی شهرسازی موسسه آموزش عالی اشراق بجنورد

محمد یادگاری

دانشجوی کارشناسی مهندسی شهرسازی موسسه آموزش عالی اشراق بجنورد

علی پویان

دانشجوی کارشناسی مهندسی شهرسازی موسسه آموزش عالی اشراق بجنورد

چکیده

از آنجائیکه در دنیای معاصر، توریسم و گردشگری به عنوان یکی از عناصر ارتباطی موثر در توسعه پایدار شهری به شمار می روند، نیاز به بررسی عوامل موثر در توسعه و تحول گردشگری شهری (عواملی نظیر اقلیم و ظرفیت های گردشگری) امری ضروری و محصوب می گردد. در این پژوهش سعی شده است با بررسی شاخص اقلیم گردشگری (TCI) و نیز محاسبه ظرفیت پذیرش گردشگر در شهر بجنورد (به عنوان یک شهر دارای قابلیت های توریستی)، زمان مناسب و ظرفیت واقعی و موثر برای حضور گردشگران مشخص شود. تا بتوان به کمک این شاخص ها زمینه را برای توسعه پایدار و حفظ این قابلیت مهیا نمود. نتایج این مطالعه نشان می دهندکه اوج بازدید از شهر بجنورد در فصل های بهار و تابستان بوده و حجم عظیمی از بازدید کنندگان در فصل تابستان بویژه مرداد ماه از این شهر دیدن می کنند. همچنین محاسبات نشان می دهد که ظرفیت پذیرش موثرمنطقه سالانه، کمتر از تعداد گردشگران ورودی سالانه و ظرفیت واقعی به شهر می باشد. لذا با توجه به پتانسیلها و امکانات موجود شهر بجنورد می تواند به طرق مختلف در محور توسعه قرار گیرد و با توسعه در یک بخش (گردشگری)، زمینه توسعه سایر بخشها را نیز در شهر بجنورد فراهم سازد

کلیدواژه ها

شاخص اقلیم گردشگریTCI ، ظرفیت پذیرش گردشگری ، بجنورد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.