پایداری اجتماعی درخیابانهای شهری باایجادحس تعلق

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه پایدار شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCAU01_2197
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 456
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه جعفری ماتک

کارشناس ارشدمعماری گرایش معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

چکیده

خیایان بعنوان یکی از اصلیترین فضاهای عمومی شهر، از گذشته همواره محل تعاملات اجتماعی انسان بوده است. این در حالی که امروزه دیده می شود این فضای باز جمعی، بصورت مکانی در آمده که فقط انسانها را بصورت توده در کنار هم قرار می دهد و به جای گروه های اجتماعی هدفمند، انبوهه ای از افراد تشکیل می شوند که در کنار هم قرار گرفتن آنها فقط ازدحام و شلوغی و هرج و مرج در پی دارد. بنابر این در چنین شرایطی افراد برای رسیدن به حداقل آرامش از جمع فرار کرده به خانه پناه می برند. لذا پایداری در محیط های جمعی یکی از مسایلی است که باید به آن توجه بیشتری شود. پایداری می تواند از طریق سه مؤلفه اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی در کنار یکدیگر به تعادل برسد. دو مولفه اقتصادی و زیست محیطی بیشتر مورد توجه قرار گرفته است، اما به وجه اجتماعی توسعه توجه کمتری شده است. در پژوهش حاضر، با نگاه به خیابان بعنوان یک فضای جمعی در دوره های مختلف، ابتدا مشکلات آن بررسی، و سپس با تجزیه و تحلیل یافته ها، عوامل مؤثر بر پایداری اجتماعی با رویکرد ایجاد حس تعلق، برای خیابانها استخراج گشته و در نهایت راهکار هایی ارائه شده است. با توجه به نظری بودن موضوع پژوهش، روش تحقیق بصورت اسنادی و بررسی متون بوده و عمده ترین منابع مورد استفاده کتابها و مجلات تخصصی، طرح های پژوهشی مرتبط و استفاده از شبکه جهانی اطلاع رسانی می باشد. سرانجام اینکه با توجه به ماهیت داده های تحقیق، شیوه پژوهش کیفی می باشد. با مروری بر ادبیات تخصصی مرتبط با فضاهای عمومی شهری مشخص می گردد که بدلیل گستردگی موضوع، عوامل گوناگون و در عین حال متفاوتی بر ایجاد حس تعلق در خیابان تاثیر گذار می باشند که در اینجا تنها می توان عمده ترین ویژگی های تاثیر گذار با ملاحظات پایداری، و با رویکرد تقویت تعاملات اجتماعی را در نظر گرفت

کلیدواژه ها

فضای بازعمومی ، پایداری اجتماعی ، خیابان ، حس تعلق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.