بررسی عوامل و راهکارهای موثردرمشارکت مردم درنوسازی و بهسازی بافت های فرسوده شهری - مطالعه موردی منطقه 20تهران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه پایدار شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCAU01_2177
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 577
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه حاجیان حسین آبادی

دانشگاه پیام نورتهران گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری کارشناس ارشد

سیدمهدی موسی کاظمی

دانشگاه پیام نورتهران گروه جغرافیا وبرنامه ریزی شهری استادیار

چکیده

بخشهایی از کالبد شهرها براساس نیازهای زندگی در دوران پیشین شکل گرفته و مشکلاتی را زندگی امروز به همراه داشته و آینده ی پرمخاطره ای را در پیشروی شهروندان ترسیم می نمایند. در سالهای اخیر و با توجه به تحولات سریع علمی و فنی در شهر و همچنین مطرح شدن مساله توسعه پایدار شهری، اهمیت نوسازی و بهسازی بافتهای فرسوده بیش از پیش مشخص میشود. سابقه ی تاریخی منطقه 20 تهران (محدوده شهرری) و ویژگیهای طبیعی منطقه قرارگیری در محدوده گسلهای فعال شمال و جنوب ری_ ما را بر آن داشت تا ضمن آشنایی با نظرات ساکنین بافت فرسوده منطقه، راهکارهای عملی جهت افزایش مشارکت آنها در امر نوسازی و بهسازی فراهم شود. اطلاعات مورد نیاز از طریق مطالعات کتابخانه ای و میدانی حاصل از پرسشنامه و تحلیل با نرم افزار spss جمع آوری شد. تحلیل یافته ها نشانگر آن است که خانوارهایی که در طرحهای نوسازی مشارکت نداشته اند دارای ویژگیهای مشترکی مانند بالا بودن سن سرپرست خانوارو پایین بودن سطح درآمد هستند. البته 5/91 درصد پرسش شوندگان ضرورت نوسازی را زیاد و بسیار می دانند و 6/85 درصد آنها با طرحهای نوسازی و بهسازی موافقند. بنابراین و با توجه به عزم عمومی ایجاد شده در خصوص ضرورت نوسازی، میتوان از طریق ایجاد هماهنگی منطقی بین مدیران شهری و ساکنین بافت فرسوده نسبت به افزایش آگاهی و اعتماد عمومی به تداوم طرحها اقدام و با کوتاه نمودن روند اداری و اجرایی طرح- ها، زمینهی جذب مشارکت مردم را فراهم نمود

کلیدواژه ها

مشارکت ، نوسازی ، بهسازی ، بافت فرسوده شهری ، منطقه 20تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.