سنجش آگاهی شهروندی ازحقوق شهروندی خودباسازمان زیباسازی شهرداری تبریز مطالعه موردی منطقه 4شهرداری تبریز
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه پایدار شهری
- کد COI اختصاصی: ICCAU01_2060
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 808
نویسندگان
استادجغرافیا وبرنامه ریزی شهری دانشگاه تهران
دانشجوی کارشناسی ارشدجغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه تهران
دانشجوی کارشناسی ارشدمدیریت شهری دانشگاه تهران پردیس ارس
چکیده
حقوق شهروندی و روابط متقابل شهروندان و شهرداری یکی از موضوعات مهم اصل جامعه شناسی شهری است. درباره روابط متقابل شهروندان با شهرداری می توان گفت که در یک سوی این رابطه شهرداری قرار دارد که با رویکردهای مختلف مدیریتی، حقوق و تکالیف شهروندان را در نظام شهری تعیین می کند و شهروندان با داشتن حقوق و وظایفی در طرف دیگر این رابطه قرار دارند. چگونگی این رابطه بستگی به متغیرهای گوناگونی از جمله بنیان های اجتماعی، آگاهی شهروندی، مشارکت، عملکرد و رضایت شهروندی دارد. این پژوهش به بررسی تأثیر این متغیرها بر روابط متقابل شهروندان و سازمان زیبا سازی شهرداری می پردازد. روش به کار رفته در تحقیق، توصیفی تحلیلی بوده و با استفاده از پرسشنامه انجام شده است. جامعه آماری تحقیق شهروندان منطقه ۴ تبریز است. نمونه گیری به صورت تصادفی ساده بوده و حجم نمونه با استفاده از مدل کوکران برآورد شد. نتایج تحقیق نشان داد که روابط میان شهروندان و سازمان زیباسازی نامطلوب است. رابطه و تأثیر متغیرهای مشارکت، عملکرد و رضایت با متغیر روابط متقابل، معنادار و مثبت است و با بهبود هریک از این متغیرها روابط متقابل گسترش می یابد و بالعکس. رابطه متغیر آگاهی با روابط متقابل معنادار ولی تأثیر آن منفی است. طبق نتایج تحلیل با افزایش سن رابطه گسترش می یابد، مردان و افراد متأهل تأثیر بیشتری نسبت به زنان و افراد مجرد دارند، در متغیر اشتغال به ترتیب دانشجویان، افراد بیکار، افراد دارای مشاغل آزاد و سایر مشاغل در این رابطه مؤثرند و میان کارمندان و افراد خانه دار با روابط متقابل و همچنین بین متغیر سواد و روابط متقابل رابطه معناداری وجود نداردکلیدواژه ها
حقوق شهروندی ، آگاهی شهروندی ، روابط متقابل ، مشارکت شهروندی ، سازمان زیباسازی ، منطقه 4شهرتبریزمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهکارهای مقاومسازی سازه های شهری در برابر زلزله و فرونشست زمین
- راهکارهای نوین برای کاهش هزینههای اجرایی و افزایش کارایی در شهرداری ها
- مدیریت و بهروزرسانی بانک های اطلاعات مکانی شهری با GIS در شهرداریها
- پایش سلامت پلها و سازه های شهری با سنسورهای IoT
- کاربرد زنجیره ارزش مکانی در شناسایی و اولویت بندی فرصت های سرمایه گذاری شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.