بررسی نقش ساختارهای متحرک و باز و بسته شونده در دستیابی به یک معماری انعطافپذیر
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه پایدار شهری
- کد COI اختصاصی: ICCAU01_1811
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2203
نویسندگان
کارشناس ارشد تکنولوژی معماری، دانشکده معماری، پردیس هنرهای زیبا،دانشگاه تهران
دانشیار دانشکده معماری، پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران،
استادیار دانشکده معماری، دانشگاه هنر اسلامی تبریز،
چکیده
به دنبال پیشرفت تکنولوژی در جهان، معماری دستخوش تغییراتی میگردد که از نظر بسیاری از طراحان و صاحب نظران، این مهم شاخصه معماری در هر دوره میباشد. با توجه به رشد روز افزون جوامع درسالهای اخیر، تنوع کاربریها و عملکردهای مختلف معماری در راستای پاسخ به نیازهای انسانی افزایش یافته است. از این رو، معماری امروز نیازمند تغییرات و پویایی بیشتری نسبت به گذشته است وبدیهی است که ساختمانهای جدید میبایست متنوعتر، انعطافپذیرتر و قابل انطباق با هرگونه تغییرات احتمالی باشند. از جمله دلایل عمده استفاده از سیستمهای انعطافپذیر میتوان به مواردی همچونقابلیت تطبیق با شرایط محیطی به منظور حفظ و کاهش مصرف انرژی،افزایش آسایش عموم استفاده کنندگان از سیستم و افزایش کارایی فضایی کل نسبت به ساختمانهای ایستا اشاره کرد. امروزه میتوان بااستفاده از سیستمهای متحرک و باز و بسته شونده به صورت قدرتمندی عناصر و اجزای یک معماری انعطافپذیر را به وجود آورد. سازههای متحرک یکی از نتایج الهام معماری از تکنولوژی پیشرفته در دنیایامروز میباشند که روز به روز بر تعداد اینگونه سازهها در سراسر دنیا افزوده میشود. با توجه به تمایل روزافزون طراحان و معماران به استفاده از این گروه از سازهها در طرحهای معماری، در اینمقاله نقش ساختارهای متحرک و باز و بسته شونده در دستیابی به یک معماری انعطافپذیر و پاسخگو به نیاز کاربران در قالب نمونههای موردی گوناگون بررسی شده استکلیدواژه ها
معماری انعطافپذیر، نماهای متحرک، سقفهای باز و بسته شونده، تکنولوژی معماریمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهکارهای مقاومسازی سازه های شهری در برابر زلزله و فرونشست زمین
- راهکارهای نوین برای کاهش هزینههای اجرایی و افزایش کارایی در شهرداری ها
- مدیریت و بهروزرسانی بانک های اطلاعات مکانی شهری با GIS در شهرداریها
- پایش سلامت پلها و سازه های شهری با سنسورهای IoT
- کاربرد زنجیره ارزش مکانی در شناسایی و اولویت بندی فرصت های سرمایه گذاری شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.