بررسی عوامل موثر بر کیفیت زندگی سالمندان با نگرش به زندگی فعال در محله ی پایدار دوستدار سالمند
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه پایدار شهری
- کد COI اختصاصی: ICCAU01_1782
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1108
نویسندگان
کارشناسی ارشد معماری دانشگاه هنر اسلامی تبریز تهران،م فاطمی،م گل ها
کارشناسی ارشد معماری دانشگاه هنر اسلامی تبریز تهران، سعادت آباد
چکیده
بهبود کیفیت و کمیت فضاهای شهری که مورد استفاده ی گروه های گوناگون جامعه ی شهری، از لحاظ سن، جنسیت و اشتغال قرار می گیرد، موجب ارتقا کیفیت زندگی کاربران خواهد شد.تجهیز و تعدیل این فضاها با کاربری هایمتفاوت، به زندگی شهری رونق بخشیده و آن را معنادار می کند. طراحی چنین فضاهایی، محیط قابل زیستی فراهم می آورد که مورد استقبال طیف گسترده ای از کاربران قرار گرفته، انتظارات آن ها را برآورده می کند. تا آن جا کهاستفاده از محیط های شهری توسط گروه های مختلف مردم شاخصی برای موفقیت آن ها محسوب می شود. در این میان توجه به گروه سالمند جامعه که از یک سو به دلیل کهولت وکاهش توانایی های عملکردی و از سوی دیگر به این دلیل که آسیب پذیرترین قشر جامعه هستند، در برنامه ریزی، طراحی و مدیریت این فضاها، موجباستفاده ی مناسب این گروه از امکانات موجود شده و با درنظرگرفتن نیازهای این گروه، مشارکتی برابر در زندگی اجتماعی برای آن ها قائل شده و یکپارچگی آن ها را با جامعه سبب خواهیم شد.طرحی شهری و معماری پایدار می تواند کیفیت محیط های زیستی را بهبودبخشد که موجب افزایش بهره وری و کاهش فشارهای روانی انسانی و بهبود شرایط زیستی می گردد که همان مفهوم پایداری محیطی، است این اقدام به ایجاد زندگی فعال و طراحی محیط دوستدار سالمند منجر خواهد شدکلیدواژه ها
کیفیت زندگی، زندگی فعال، پیری موفق، پایداری محله،طراحی محلی، محله ی سالمند دوستمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.