نگرشی بر معماری اقلیمی در مناطق مسکونی استان گیلان با رویکرد پهنهبندی درجه روزهای نیاز به سرمایش و گرمایش
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه پایدار شهری
- کد COI اختصاصی: ICCAU01_1643
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 594
نویسندگان
دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی توریسم، دانشگاه دولتی آموزگاری صدرالدین عینی، تاجیکستان،
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری)کاربر GIS (، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت،
چکیده
معماری همساز با اقلیم که در آن غالبا به چگونگی مصرف بهینه انرژی در جهت ایجاد آسایش دمایی برای انسانها پرداخته میشود، مهیا نخواهد شد مگر اینکه در ابتدای امر، الگوی اقلیم منطقه براساس مدلهای علمی به درستی شناسایی و تحلیل گردد و با تشریحنتایج بدست آمده از آن برای معماران، طراحان و سایر افرادی که در ساخت بناها نظارت مستقیم و یا غیرمستقیم دارند، به الگوی معماری متناسب با اقلیم منطقه دست یافت. تنها در اینصورت است که میتوان گفت برای مناطق با شرایط آسایشی متفاوت چه روشهایی را میتوان بهکار برد تا مصرف انرژیهای تجدیدناپذیر به درستی کاهشیافته و جلوی هزینههای سرسامآور را بگیرد. با این رویکرد در پژوهش حاضر به ارزیابی شرایط اقلیمی استان گیلان با استفاده از مدل محاسباتی دکتر علی خلیلی پرداخته شد که در آن مقدار متوسطدرجه روزهای سرمایش ) CDD ( و گرمایش ) HDD ( برای هر یک از ماههای – سال بر اساس میانگین ماهانه دما در یک دوره آماری 11 ساله ) 111731 ( و برای 22 ایستگاه هواشناسی تبخیرسنجی در سطح منطقه موردمطالعه برآورد گردید. بهطوریکه ایستگاههای منجیل ) 1271 ( و شاه شهیدان ) 7711 ( به ترتیب کمترین و بیشترین مقادیر HDD سالانه را کسب نمودند. در مورد CDD باید گفت که اغلب ایستگاهها در شرایطمطلوب آسایشی قرار داشته و مقدار آن بین صفر تا 212 درجه روز در طی ماههای خرداد، تیر و مرداد در نوسان بوده است. سپس با پردازش دادههای بدست آمده در نرمافزار ArcGIS 9.3 ، نقشههای پهنهبندی سالانه درجه روزهای نیاز به سرمایش و گرمایش در سطح گیلان بدست آمد. نتایج بیانگر وجود چهار اقلیم زمستانی نسبتا سرد ونیمه سردوسردوبسیارسردو همچنین دو اقلیم تابستانی ملایم و معتدل برای استان گیلان میباشدکلیدواژه ها
پهنهبندی اقلیمی، درجه روز، سرمایش و گرمایش،آسایش دمایی، استان گیلانمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.