بررسی معیارهای مسکن مطلوب درطراحی مجتمع های مسکونی مورد طراحی مجموعه مسکونی گلشن شبستر

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه پایدار شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCAU01_1595
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4750
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرزو باقرزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر

شاهرخ محمدی

استادیار گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر

چکیده

روند رو به رشد شهرنشینی، افزایش پدیده مهاجرت به شهرها ، سیاستهای اتخاذ شده در زمینه مسکن و محدودیت های موجود در شهرها، منجر به گسترش ساخت مجتمع های مسکونی و کاهش فضاهای بازخصوصی در معماری معاصر گردیده است. فضای باز مسکونی علاوه بر تأمین نور و روشنایی فضاهای داخلی و تهویه طبیعی، به عنوان فرصتی برای ارتباط بیشتر با طبیعت و مکانی برای تعاملات اجتماعی است. اگر چه درسالهای اخیر به احداث واحدهای مسکونی توجه زیادی شده است اما عدم توجه به بعد کیفی مسکن باعث شده تا این ساخت و سازها چندان با اقبال عمومی مواجه نباشد . نکته ای که در بررسی ایجاد مجتمع مسکونی در ایرانبخصوص در شهرهای کوچک اهمیت دارد توجه به اصول و معیارهای شهرسازی در برنامه ریزی و طراحی مجتمع های مسکونی است. بطوریکهاینگونه مسکن ها در شهرهای ایران از ایجاد محیط مسکونی مطلوب فاصله گرفته اند. و نیز عدم توجه به نظام شهری و نحوه پراکندگی مراکز شهری و رشد شهرنشینی به گسیختگی و عدم انسجام در ساختارفضایی منجر می شود. مقاله حاضر پس از تبیین روند ایجاد مجتمع های مسکونی به معیارهای برنامه ریزی شهری و طراحی مجتمع های مسکونی می پردازد. نتایج این بررسی ها نشان می دهد که تراکم پایین و وجودفضاهای باز و سبز محیط مسکونی مطلوب تری را فراهم می سازد. و اثرات آن بر کیفیت محیط مسکونی باعث برتری آن می شود. و نیز در این مطالعه سعی شده برای ایجاد فضای مناسب، مطلوب زندگی وتامین خدمات و تسهیلات رفاهی، معیارهای شهرسازی و اصول پایداری در طراحی مجتمع مسکونی گلشن در شهر شبستر در نظر گرفته شود

کلیدواژه ها

مجتمع مسکونی، محیط مسکن مطلوب، معیارهای شهرسازی، مسکن، پایداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.