تبیین جایگاه اکولوژی و زیبایی در معماری بر پایه اندیشه مازلو

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه پایدار شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCAU01_1532
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 848
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیوا ثابتی اشجعی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری پایدار دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

بحران انرژی و مشکلات زیست محیطی متعاقب آن بر بسیاری ازفعالیت های انسانی سایه افکند حوزه ی معماری و شهرسازی را با چالشی سخت مواجه نمود.موضوع نگهداری از کره زمین و زیست بوم ونیاز نسل های آینده مفهوم جدیدی از پایداری را در ادبیات همه ی علوم و هنر ها وارد نمود. از سوی دیگر یکی از مهم ترین وتاثیر گذارترین ارکان هویت ساز در همه ی ابعاد فرهنگی وانسانی جامعه را باید زیبایی شناسی آن جامعه دانست.این دو موضوع گاهی همسو و گاهی در خلاف جهت هم به پیشبرد پروژه های معماری کمک میکنند ولی سوال اصلی تقدم یا تاخر استفاده از هرکدام درطراحی یک طرح معماری نسبت به خواست ها و نیازهای انسانیاست. بنابراین این مقاله به تبیین رابطه اکولوژی و زیبایی می پردازد و در این راستا با اتکا بر نظریه انگیزشی آبراهام مازلومبحث اکولوژی و زیبایی شناسی مورد بررسی قرار داده وکه نیاز های اکولوژی را در پایه ی نیازهای انسانی و نیاز زیبایی را در راس این نیازها و در مراتب بالا تر قرار میدهد؛ و با مقایسه آنها برای طرح معماری و الویت های طراح راه حل ارایه می دهد ؛زیرا نگاه صرف به مسایل اکولوژی در معماری را می توان کوتاه بینی و پاسخ دادن به نیازهای اولیه فردی دانست و نگاه صرف به مسایل زیبایی شناسی در واقع در نظر نگرفتن نیازهای اولیه است . روش این پژوهش مبتنی بر مطالعه کتابخانه ای است و رویکرد کیفی و تفسیری دارد. نتایج به دست آمده از این پژوهش به تشریح نوعارتباط معماری اکولوژیک و زیبایی شناسی بر پایه ی اندیشه مازلو می پردازد.

کلیدواژه ها

اکولوژی ، زیبایی شناسی ، معماری پایدار ، ، نیازهای مازلو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.