یخچالهای تاریخی سبزوار، سازه های بومی پایدار

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه پایدار شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCAU01_1474
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 600
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساسان نوروزی

کارشناس ارشد مرمت و احیای بناهای تاریخی، مشهد بلوار سجاد،

مونا ظریف شاغل خیاط

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری، مشهد خیابان احمدآباد،

پریسا شادلو

دانشجوی کارشناسی شهرسازی، مشهد بلوار وکیل آباد،

چکیده

معماری بومی ایران، حاوی بسیاری ویژگیهای منحصر به فرد است که ضمن توجه به نیازهای زیبایی شناختی، با ظرفیتهای مختلف بستر خود نیز منطبق بوده و در واقع این معماری نه تنها از کیفیتهایمحیط خود نکاسته است، بلکه ماهیت آن را نیز ارتقاء بخشیده است. حفظ منابع طبیعی، عدم آلودگی محیط زیست، حداقل مصرف انرژیهای فسیلی و همزیستی با شرایط طبیعی و اقلیمی، زمینه های اجتماعی،فرهنگی، اقتصادی و معیشتی، مواردی هستند که سازندگان بومی این خطه برای آسایش هر چه بیشتر انسان، بدان توجه کرده و در این جهت الگوهایی ارائه نمودهاند. یخچالهای کویری جزء ناشناختهترینو عجیبترین عناصر معماری کویری میباشند که با توجه به کمبود مدارک در این زمینه، این تحقیق به روش میدانی انجام گرفته است و سعی شده بر اساس شواهد و منابع موجود یخچالهای تاریخی سبزواربازشناسی شده و اصول به کار رفته در آنها با اصول معماری پایدار مقایسه و معرفی گردند.

کلیدواژه ها

یخچال، تاریخی، معماری پایدار، سبزوار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.