بررسی وضعیت معماری و شهرسازی خیابانهای ورودی شهرها - مطالعه موردی شهر داراب

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه پایدار شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCAU01_1457
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 538
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر کیانی

دانشیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه زابل

فاطمه حیدری

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه زابل

چکیده

ورود تکنولوژی و اتومبیل، که نماد دنیای مدرن غربی است، تغییرات گسترده ای در معماری و شهرسازی ایران و مشکلاتی چون آلودگی صوتی، ترافیک، کمبود فضای شهری، وجود تبلیغات غیر ضروری و نمادهای غیر اسلامی و رواج سبکمعماری و شهرسازی غربی را ایجاد کرده است. این مقاله بر آن است که به بررسی معماری و شهرسازی خیابانهای ورودی شهرها )مطالعه موردی شهرداراب( بپردارد. به نظر میرسد که خیابانها به عنوان یک فضای جمعی نقشمهمی در کیفیت بصری شهروندان دارد، بلوار امام خمینی شهر داراب به عنوان ورودی شهر، به علت عدم کیفیت بصری، قرار گرفتن پایانهی مسافربریشهرستان در این خیابان باعث پیدایش دید منفی مسافران نسبت به معماری و شهرسازی ورودی شهر داراب شده است. این پژوهش با روش توصیفی تحلیلی و - مشاهدات میدانی به بررسی معماری و شهرسازی خیابان ورودی شهر داراب دردوره معاصر و مقایسه آن با گذشته پرداخته است. نتایج پژوهش نشان میدهد؛ که با افزایش اولویتدهی به اتومبیلها در شهرها، تقریباً بسیاری از عناصرکمی تا کیفی برای سرعت اتومبیل، درک سواره و سایر موارد مرتبط به معماری و شهرسازی ورودی شهرها به خصوص نماها توجه چندانی نشده است، بنابراین لازم مینماید توجه به ورودی و خروجی شهرها با زیباسازی واستفاده از عناصر ایرانی اسلامی میبایست رویکردهای علمی و اجرایی نوینی - ارایه نمود، در این راستا، راهبردها، راهکارها و پیشنهادهایی مطرح شدهاست

کلیدواژه ها

معماری و شهرسازی، خیابانهای ورودی، شهر داراب، بلوارامام خمینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.