نقش اقتصاد در توسعه پایدار ومعماری پایدار

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه پایدار شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCAU01_1425
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2838
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه کوثری

استان سمنان،شهرستان شاهرود،خیابان ۲۲ بهمن،خیابان بایزید،پلاک ۱۱

غلامحسین ناصری

استان سمنان،شهرستان دامغان،دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

چکیده

توسعه پایدار آنگونه توسعه ای است که نیازهای زمان حال را بدون اینکه توانائی نسلهای آینده درتامین نیازهایشان را به مخاطره اندازد، فراهم می کند. اگر بپذیریم که توسعه اقتصادی فرآیندبهبود بخشیدن به کیفیت زندگی تمامی مردم است ، دراین صورت رشداقتصادی محور اساسی توسعه اقتصادی خواهد بود. اما رشد اقتصادی فرآیندی پایدار است که دراثر آن ظرفیت تولیدی اقتصاد طی زمانافزایش مییابد و سبب افزایش سطح درآمد ملی می شود. قبل از اینکه هر جامعه ای بتواند به پایداری برسد عدالت بین نسل ها و برون نسل ها راباید تامین کند. توسعه اقتصادی و اجتماعی باید به گونه ای تحقق پذیرد که در هر زمان که بر نسل های آینده هزینه ای تحمیل شود اثرات فعالیت های اقتصادی را به حداقل برساند. بنابراین شاید بتوان گفت توسعه پایدار عبارتست ازتوسعه اقتصادی که در درازمدت تداوم داشته باشد. امروزه توافق نسبتا وسیعی درحال شکل گیری است که رشد اقتصادی دیگر نمی تواند بدون به حساب آوردن آلودگی ها ، ضایعات وخطراتی که فعالیت اقتصادی ، نحوه تولید ومصرف برمحیط زسیت ودرنهایت برخود انسان وارد می آورد تداوم یابد . ازاین رو درسالهای اخیر مفهوم توسعه پایدار مورد توجه قرار گرفته است. در واقع موضوع توسعه شهری و معماریپایدار از مباحث مهم در حوزه شهرسازی و معماری است که نگاه بخشوسیعی از صاحبان ادبیات علمی توسعه شهری و طراحان معماری را به خود جلب کرده است. در کشورما، علیرغم فعالیتهای صورت گرفته درسالهای اخیر، فقدان تجربیات علمی و پژوهشی که تبینکننده مفاهیم و مباحث این حوزه باشد احساس میشود. این مقاله مفهوم اقتصاد و نقش آن را در حصول و پایداری توسعه مورد بحث قرار می دهد

کلیدواژه ها

اقتصاد، توسعه پایدار، معماری پایدار، طراحی پایدار،آلودگی محیط، حفاظت از انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.