بررسی اثراتصال RBS برشتاب طبقات قابهای خمشی فولادی با استفاده ازتحلیل دینامیکی تاریخچه زمانی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه پایدار شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCAU01_1095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 580
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین ممقانی

دانشجوی کارشناسی ارشدسازه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

شهریار طاووسی تفرشی

دکتری سازه عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

جعفر عسگری مارنانی

دکتری سازه عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

چکیده

با توجه به تاثیر اتصالات در رفتار و مقادیر جابجاییها و عکسالعمل های سازهها، میتوان تغییر قابل توجهی در رفتار سطح عملکرد لرزه ای قاب های خمشی ایجاد کرد. یکی از اتصالات متداول که مطابق آییننامه AISC 358-2010 دارای شرایط لازم برای استفاده در قابهای خمشی میباشد، اتصال تیر با مقطع کاهش یافته و یا اتصال RBS (Reduced Beam Section) ویژگیهای است. تحقیقات نشان داده اند که این اتصال تاثیر زیادی در رفتاری قابهای خمشی فولادی، مثل سختی، شکل پذیری و سطح عملکرد لرزه در این مقاله به بررسی اثر اتصالات تیر با مقطع ای قابها دارد. لذا کاهش یافته، در سختی و مقاومت اتصال و اثر آن بر رفتار قاب های خمشی فولادی به خصوص شتاب طبقات پرداخته شده است. برای این منظور تغییرمکان متناوب در نوک نمونه ای از اتصال به روش اجزاء محدود تحت تیر تحلیل گردیده و در تحلیل قابهای خمشی مورد استفاده قرار گرفته 10 و 15 طبقه میباشد است. قابهای مورد تحلیل مشتمل بر سه ، قاب 5 که بر اساس مقررات AISC طراحی شده است. نتایج تحلیل دینامیکی روی قابهای خمشی با اتصالات تیر با مقطع کاهش یافته، در 7 غیرخطی بر رکورد متفاوت که با ضوابط استاندارد انتخاب و مقیاس شده اند، حاکی از آن است که توزیع تنش و کرنش در قاب ها بیشتر به سمت تیرها و مفاصل پلاستیک پیش بینی شده، منتقل شده و از شتاب طبقات به واسطه رفتار پلاستیک اتصال تیر با مقطع کاهش یافته کاسته شده است. به صورتی که می توان سازه را برای اجزاء غیر سازه ای ایمن تر و مطمئن تر طراحی نمود

کلیدواژه ها

قاب خمشی فولادی ، اتصال تیربامقطع کاهش یافته ، تحلیل دینامیکی تاریخچه زمانی ، شتاب میان طبقه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.