بررسی تاثیراتصال RBS برروند تشکیل مفصل پلاستیک درستونهای ساختمانهای بلند با سیستم سازه ای قاب محیطی مهاربندی شده

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه پایدار شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCAU01_1083
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1496
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی نقی پور

دانشیاردانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

مصطفی قربانی

دانشجوی کارشناسی ارشدسازه دانشگاه شمال آمل

چکیده

یکی از انواع سیستم های سازه ای ساختمان های بلند، سیستم قاب محیطی مهاربندی شده است. در این سیستم که ترکیبی از قاب محیطی و قاب مهاربندی می باشد، نیروی جانبی توسط تیرها، ستون ها و مهارها تحمل می گردد. امکان اجرای این سیستم سازه ای در ارتفاع بالا سبب می شود با شکل پذیری سازه در مقابل نیروی جانبی، در تعداد زیادی از ستون ها مفصل پلاستیک تشکیل شده، نیز بعلت بالا بودن تنش ها در محل اتصال تیر و ستون ممکن است قبل از رسیدن به شکل پذیری مورد نیاز، این محل با شکست ناگهانی مواجه گردد. به نظر می رسد اتصال تیر با مقطع کاهش یافته RBS با متمرکز کردن تنش در محلی دور از اتصال تیر و ستون راه حل مناسبی برای رفع مشکل باشد. اما از آنجا که این اتصال در قاب خمشی کاربرد داشته و تاکنون در قاب محیطی مهاربندی شده در ساختمان بلند آزمایش نشده است باید حتما مورد بررسی قرار گیرد. لذا در این 25 و 30 طبقه با ، تحقیق سه ساختمان بلند در ترازهای ارتفاعی 20 استفاده از نرم افزار SAP 2000 مدلسازی و طراحی شده و سپس یک قاب از هر ساختمان در نرم افزار PERFORM-3D تحت دو سیستم بدون اتصال RBS و دارای اتصال RBS مدل گردیده است. مدل ها با شتاب نگاشت زلزله های منجیل، طبس و نوثریج تحت تحلیل دینامیکی تاریخچه زمانی غیرخطی قرار گرفته اند. نتایج حاصله، از مقایسه بین سیستم های بدون اتصال RBS و سیستم های دارای اتصال RBS بدست آمده است. مطابق این تحقیق مدل های دارای اتصال RBS با کاهش سختی تیرها و افزایش شکل پذیری در آنها، نیاز سیستم سازه ای را در شکل پذیری تامین کرده و با کاهش تغییر شکل ستون ها، امکان تشکیل مفصل پلاستیک را در آنها کاهش داده است

کلیدواژه ها

ساختمانهای بلند ، قاب محیطی مهاربندی شده ، مفصل پلاستیک درستونها ، اتصال RBS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.