بررسی روشهای محاسبه ی نیروها درمحل اتصال ورق بادبند به تیروستون و ارائه ی روش جدید خرپای اصلاح شده

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه پایدار شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCAU01_1068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1347
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدکامران کامران زاد

مهندسی عمران متخصص ارشدسازه دانشجوی کارشناسی معماری موسسه آموزش عالی توس

علی سیفی

دانشجوی دکتری سازه دانشگاه تهران عضو هیئت علمی موسسه آموزش عالی آزاد مهندسان

چکیده

تعیین و تفکیک نیروهای موجود در محل اتصال ورق بادبند (Gusset Plate) به تیر و ستون برای طراحی جوش های محل اتصال لازم می باشد. مسیر انتقال نیروها در این ناحیه ی کوچک پیچیده بوده و با عوامل متعددی کنترل می گردد. از طرفی باید روش های مهندسی با در نظر گرفتن فرضیات منطقی و ساده شونده ارائه گردد تا امکان محاسبه ی این نیروها و طراحی جوش ورق بادبند به تیر و ستون وجود داشته باشد. از این رو تا کنون رو شهای مختلف با دیدگاه های متفاوت پیشنهاد شده است. در این روش ها سعی شده است خطاها در حد قابل قبولی باشند و یا با شناخت خطاهای موجود در این رو شها، ضرایب اطمینان مناسبی به کار رفته است تا طراحی ایمن و مطمئنی انجام شود. در این مقاله ضمن بررسی مختصر پنج روش موجود جهت تعیین نیروهای ورق بادبند در محل اتصال به تیر و ستون، ابداع و پیشنهاد شده است. این روش برگرفته از روش « روش خرپای اصلاح شده » روش جدید تحت عنوان معادلسازی خرپا می باشد با این تفاوت که در روش پیشنهادی، ترسیم بازوهای خرپای فرضی از محل تقاطع محور بادبند با محور چرخش آزاد ورق اتصال صورت می گیرند. با توجه به ماهیت محور چرخش آزاد در ورق اتصال بادبند، لنگر خمشی حول این محور کم و قابل چش مپوشی بوده و با نوشتن روابط تعادل، نتیجه ی مناسبی با خطای بسیار کم حاصل می گردد. در پایان، مدلسازی اجزاء محدود انجام و نیروهای به دست آمده از رو شهای قدیمی و روش پیشنهادی با نتایج مدل اجزای محدود مقایسه گردید و مشاهده شد که روش پیشنهادی ضمن سادگی، از دقت مناسبی برخوردار بوده و با استفاده از آن می توان به نتایج مناسبی دست یافت

کلیدواژه ها

ورق اتصال ، روشهای محاسبه ، مدل اجزاءمحدود ، روش خرپای اصلاح شده ، Gusset Plate

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.