تحلیل دوبعدی اثرات دینامیکی ساختگاه تپه به روش ترکیبی اجزاء محدود - نامحدود

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه پایدار شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCAU01_1048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 845
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آلاله شاکری

دانشجوی کارشناس ارشدمهندسی عمران زلزله دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

حمیدرضا توکلی

استادیاردانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

محمد برارپور

کارشناس ارشدمهندسی عمران خاک و پی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

چکیده

امروزه از زلزله به عنوان یکی از مخرب ترین عوامل طبیعی نام برده میشود. از دیدگاه مهندسی، اهمیت زلزله ها به لحاظ تأثیراتی است که در سازههایی نظیر سدها، نیروگاهها، پلها، مناطق مسکونی و تأسیسات صنعتی ایجاد می نمایند. ارزیابی پاسخ زمین یکی از مسائل مهم در ژئوتکنیک لرزهای است. تحلیلهای پاسخ زمین جهت پیش بینی حرکات سطح زمین و تدوین طیف پاسخ طرح به منظور تعیین تنشها و کرنشهای دینامیکی برای ارزیابی خطرات ناشی از زمین لرزه بکار میرود. هندسه، مشخصات ژئومکانیکی عوارض زمین و شتابهای ورودی زلزله، از عوامل تعیین کننده پاسخ لرزهای این نوع ساختگاهها بشمار میرود. نتایج این بررسی، ضرایب بزرگنمایی لرزهای را در رأس و دیگر نقاط روی سطح زمین نسبت به بستر سنگی، تحت زوایای مختلف شیب، ارتفاع، سختی خاک، حوزه انتقالی زلزله را در PGA های نرمال شده ،0.2g و 0.7g نشان میدهد. در این مطالعه سعی بر آن شده تا با مدلسازی و تحلیل عددی، تأثیر توپوگرافی بر پاسخ دینامیکی ساختگاه مدلسازی شده به روش ترکیبی اجزاء محدود- نامحدود بررسی شود. بدین منظور به جمع آوری مطالب، یافتهها و تحقیقات انجام شده در این زمینه پرداخته شده و برای درک بیشتر مفاهیم، تحلیلهایی نیز در این زمینه با نرم افزار Abaqus انجام شد. مشاهده شده است که با افزایش ارتفاع، زاویه شیب، و سختی خاک ضریب بزرگنمایی شتاب در تاج شیب و رأس تپه به مراتب بیشتر میشود، اما به دلیل تمرکز امواج در تاج و پراکنش امواج در دیگر نقاط روی سطح، هر اندازه که از تاج فاصله گرفته می شود، از مقدار آن کاسته خواهد شد

کلیدواژه ها

تپه ، روش ترکیبی اجزاءمحدود - نامحدود ، پاسخ لرزه ای ، Abaqus

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.