بررسی نیروهای جانبی استاندارد2800ویرایش اول، دوم، سوم و پیش نویس ویرایش چهارم، جهت تقویت سیستم های بتنی مقاوم جانبی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه پایدار شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCAU01_1030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 618
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی مطهر

کارشناس ارشدمهندسی زلزله دپارتمان مهندسی عمران دانشگاه کردستان سنندج ایران

حسان صالحی

کارشناس ارشدمهندسی زلزله دپارتمان مهندسی عمران دانشگاه کردستان سنندج ایران

چکیده

آیین نامه زلزله ایران در سال 1366 از طرف مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن منتشر شد. نظر به اینکه این مرکز، مسئولیت جمعآوری شتاب- نگاشتهای زلزله های ایران را به عهده دارد، تدوین این آییننامه به عهده آن نهاد گذاشته شده بود. زمان انتشار آیین نامه، با اختلاف 2 تا 3 سال مقارن با زلزله شدید رودبار و منجیل بود که اثرات آن تا حدی به تهران رسید و این شهر را نیز لرزاند. ویرایشهای دوم و سوم آییننامه در سالهای 1375 و 1384 منتشر گردید و پیشنویس ویرایش چهارم نیز در سال 1391 منتشر شد. از این رو با توجه به تجدید نظرهای صورت گرفته در آییننامه و در نتیجه، تغییر نیروی جانبی زلزله و محدودیت تغییر شکل ساختمان، در این مقاله نیروی جانبی زلزله و برش پایه ویرایشهای اول، دوم، سوم و پیش- نویس ویرایش چهارم آییننامه زلزله ایران مورد بررسی قرار می- گیرد. از نتایج حاصل، به بررسی و مقایسه نیروی جانبی وارد بر انواع مختلف سیستمهای مقاوم جانبی در ویرایشهای مختلف پرداخته و از مقایسه مذکور، برای تعیین سیستم مقاوم بتنی بهینه، استفاده میگردد. علاوه بر این، از بررسی و مقایسه نیروهای جانبی زلزله در ویرایشهای مختلف آیین نامه برای سیستمهای مقاوم جانبی مختلف، ملاحظه می گردد که نیروی جانبی زلزله در هر ویرایش نسبت به ویرایش قبلی افزایش مییابد. از نتایج این مقایسه میتوان برای انجام ارزیابی لرزهای و کنترل ضرورت مقاومسازی سازهها استفاده کرد. این مطالعه، تعیین مقادیر نیروی جانبی زلزله براساس ویرایشهای متفاوت استاندارد 2800 را محقق میسازد. نتیجه این تحقیق ما را برای تصمیمگیری در ارزیابی لرزهای و در صورت لزوم مقاومسازی سازهها با اهمیت خیلی زیاد، زیاد و متوسط و کم با توجه به آیین نامه ها هدایت می کند.

کلیدواژه ها

استاندارد2800 ویرایش 1و2و3وپیش نویس4 ، سیستم های مقاوم جانبی بتنی ، ارزیابی لرزه ای ، مقاوم سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.