تعیین شاخص فشردگی - Cc برای خاک رس منطقهای از شهر کرمان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه پایدار شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCAU01_0358
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1403
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد بهرامی

کارشناس ارشد مکانیک خاک و پی اداره کل آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک استان کرمان،

جواد خواجویی

کارشناس تهیه گزارشات ژئوتکنیک

محدثه شفیعی

کارشناس آزمایشگاه مهندسی خاک

مهرداد فیروزان

کارشناس ارشد مکانیک خاک و مهندسی پی،

چکیده

محاسبه میزان نشست تحکیمی خاک زیر پیهای سازه ها، از اهمیت ویژهای برای بررسی پایداری آنها برخودار است.برای محاسبه نشست تحکیمی، از شاخص فشردگی و تورم حاصل از آمایش تحکیم استفاده می نمایند. به منظور تعیینشاخص فشردگی خاک، لازم است تعداد زیادی آزمایش تحکیم یک بعدی استاندارد در لایههای خاک رسی اشباع محل انجام شود. نهشتههای خاک، در شهر کرمان عموما از نوع رس لایدار می باشند که با بالا آمدن تدریجی سطح آب وافزایش درجه اشباع خاک، شرایط وقوع پدیده تحکیم را فراهم ساخته و نیاز به تعیین میزان نشست تحکیمی خاک زیرپیهای سازهها را ضروری کردهاند. به منظور تعیین سریع میزان نشست تحکیمی انواع مختلف پیها در زمان طراحی ودر نهایت انتخاب سیستم پی مناسب، سادهترین راه استفاده از روش بکارگیری شاخص فشردگی و تورم می باشد. بنابراین در این مطالعه تلاش شد که شاخص فشردگی خاک منطقهای از شهر کرمان با پارهای از خصوصیات فیزیکی آن مرتبط گردد. بدین منظور از نتایج تعداد 98 آزمایش تحکیم استاندارد انجام شده بر روی نمونههای دستنخورده مورد بررسی ومطالعه قرارگرفت و شاخص فشردگی خاک از نمودارهای e-logv استخراج شد. مقادیر سایر خصوصیات فیزیکی خاک برای این نمونهها نیز از گزارش آزمایشهای تحکیم، دانه بندی، حدود اتربرگ و تعیین درصد رطوبت طبیعی یادداشت شدند. با استفاده از برازش دادهها، مشخص گردید که بین شاخص فشردگی خاک و نسبت فضای خالی اولیه همبستگی بیشتری با سایر خصوصیات فیزیکی آن وجود دارد

کلیدواژه ها

خاک رس، شاخص فشردگی، نشست تحکیمی، نسبت فضای خالی اولیه خاک، خصوصیات فیزیکی خاک،رگرسیون خطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.