انتخاب سرمته های الماسه مغزه گیر برای حفاری های ژئوتکنیکی ایران

  • سال انتشار: 1382
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس تونل ایران
  • کد COI اختصاصی: ITC06_04
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5516
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین معماریان

دانشگاه تهران، دانشکده فنی، تهران

حامد معمری اتراباد

موسسه مهندسین مشاور ساحل، تهران

عبدا... نجفی

دانشگاه تهران، دانشکده فنی، تهران

چکیده

سرمته بخشی از سیستم حفاری است که در تماس با سنگ بوده، انرژی تولید شده توسط سیستم حفاری را به سنگ منتقل نموده و باعث خرد شدن سنگ می گردد. سرمته های الماسه، در مقایسه با سایر سرمته های مغزه گیر، دارای برتریهای خاصی چون سرعت بالای حفاری، عمر بیشتر و کیفیت بهتر مغزه های حاصله، می باشند. انواع سرمته های الماسه که امروزه در حفاری های ژئوتکنیکی کاربرد فراوان دارند، عبارتند از: الماس دانه ای، سخت بر پودری، PDC و TSD. انتخاب سرمته های متناسب با سختی و سایندگی سنگ، عمدتاً بر اساس پارامترهای کیفی سختی و سایندگی سنگ انجام می گیرد. در بررسی حاضر، با توجه به تحقیقات صورت گرفته در گروه مهندسی معدن دانشکدة فنی دانشگاه تهران، از شاخص سایش سورشار و مقاومت فشاری سنگ، به عنوان معیارهای انتخاب سرمته های الماسة مغزه گیر استفاده شده است. در همین راستا، 53 مورد آزمایش سایش سورشار بر روی نمونه سنگهای گردآوری شده از پنج ساختگاه سد سازی و تونل سازی کشور انجام گردید. پس از بررسی ارتباط بین مقاومت فشاری تک محورة نمونه ها و شاخص سایش سورشار، طبقه بندی اولیه ای برای سنگهای ایران صورت گرفت و از آن در انتخاب انواع سرمته های الماسة مغزه گیر، برای حفاری های ژئوتکنیکی ایران استفاده شد.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.